KLIČKO SVE DEMANTIRAO! ‘Albanci oslobođeni od Srbije? Ja to nisam rekao’

EPA/MICHAEL KAPPELER/Hina

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko reagirao je na članak švicarskog portala koji je prenio kako je izjavio da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije “kao što su Albanci oslobođeni od Srbije”.

“Prijatelji, pojedini strani internetski mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo što citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili video dokaz takve ekskluzive”, objavio je na Facebooku.

Podsjetimo, radi se o izjavi koju je prenio švicarski portal na albanskom jeziku Le Canton27ch. Prenijeli su kako je Kličko razgovoru s njihovim novinarom izrazio zadovoljstvo što je prvi put sreo jednog albanskog novinara, navodeći da je to dobra prilika za prenijeti poruku njemu i albanskom narodu.

“Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije”, stoji u objavi Le Canton27ch.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI