Klemm poručio generalima: Gdje su bili kad se prodavala INA?

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pitam se gdje je bio Hrvatski generalski zbor dok su generali Mladen Markač i Ante Gotovina robijali u Haagu, ne sjećam se ni da su pomagali njihovim obiteljima", rekao je Klemm

Josip Klemm, jedan od članova Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja, oštro je reagirao na priopćenje predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Pavla Miljavca.

 Klemm je generalima oštro uzvratio kako je riječ o skupini ljudi koja služi samo određenim interesnim grupacijama, prenosi Večernji.hr.

“Gdje su bili dok se prodavala Ina, zašto onda nisu digli glas? Nikad nisam čuo da su reagirali za puno veće i važnije stvari od ove, primjerice, da ukažu da se hrvatski branitelji ubijaju. Ne sjećam se da su o tome organizirali okrugle stolove. Pitam se gdje je bio Hrvatski generalski zbor dok su generali Mladen Markač i Ante Gotovina robijali u Haagu, ne sjećam se ni da su pomagali njihovim obiteljima”, rekao je Klemm i dodao:

“Uostalom, kakav je to generalski zbor za koji generali Markač i Gotovina ne žele ni čuti”.

Dodao je kako su mnogi dosad hvalili Fond, govorili kako se školuju djeca i kako se pomaže potrebitima, a sada mirno promatraju slabljenje Fonda.



“Samo smatram da jasno treba propisati zakonom što braniteljima pripada, a što ne. Tražimo zakonsko uređenje ovih prava i očekujemo snažan Fond hrvatskih branitelja kako bi se pomagalo najugroženijoj skupini hrvatskih branitelja”, zaključio je Klemm.

Podsjećamo, general Miljavac u priopćenju je napisao: “Hrvatski generalski zbor je raspravljao o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a te zgrožen je viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede. Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI