Klasić žestoko udario po Hasanbegoviću zbog zastave

screenshot

Povjesničar Hrvoje Klasić u komentaru kojega redovito objavljuje na Net.hr-u ovoga se puta dotakao kolege Zlatka Hasanbegovića i njegove stranke, a povod za to bila je zastava s prvim bijelim poljem koju su Neovisni za Hrvatsku izvjestili u središtu Zagreba.

”Jedna mala hrvatska politička stranka shvatila je čime najbolje može privući pažnju javnosti. Znaju ljudi iz te stranke da njihove birače ne zanimaju posebno konkretne mjere gospodarskog oporavka, način rješavanja problema nezaposlenosti ili sređivanje pomalo kaotične situacije u zdravstvu.

Ono što je (njima) najvažnije jesu prijepori oko povijesnog izgleda hrvatske zastave. Zato su odlučili na središnjicu svoje stranke u centru Zagreba izvjesiti zastavu koja je svojim obilježjima protivna onome što propisuje hrvatski Ustav. I uspjeli su u svom naumu. Mediji su prvo pisali o samom činu postavljanja zastave, a zatim i hrabrom otporu institucijama hrvatske države, na čelu s “Kardeljevim učenikom” (Plenković, op.a.) i “civilnim licem na službi u JNA” (Božinović, op.a.), koje su u dva navrata pokušale ukloniti spomenuti simbol državnosti.

Naposljetku su iz policijske uprave priopćili kako javno isticanje takve, s Ustavom neusklađene zastave, “nema obilježja prekršaja niti kaznenog djela.” I možda stvarno i nema, i vjerojatno su pravnici spomenute stranke, kao i policije, dobro proučili s ovim slučajem povezane zakone”, piše Klasić iz čijig se daljnjih napisa dade naslutiti da su Neovisni ipak prekršili zakon.

”Međutim, mislim da je svima jasno o čemu se ovdje radi. Kao što sam napisao na početku teksta, kad nemate nečim za hrvatsko društvo i budućnost Hrvatske relevantnim izazvati interes javnosti počnete se baviti banalnim stvarima. Pa je tako moguće da se (istoj stranci) glavni zahtjev uoči nekih prošlih izbora svede na promjenu imena jednog trga, i obračune s Jugoslavijom, Jugoslavenima, komunistima, udbašima i svima onima koji ne poštuju Hrvatsku, njezin Ustav i zakone. Bliže se novi izbori pa se posegnulo za starom matricom”, konstatira povjesničar.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI