‘KIROPRAKTIČAR ANTE PAVLOVIĆ ILI ANDREJ PLENKOVIĆ?’ Glavna tema u gradu je tko je tajni ‘AP’ u porukama dviju HDZ-ovih bivših dužnosnica!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Oporba se pita zašto Andrej Plenković nije dobio poziv na obavijesni razgovor u aferi “Softver” jer se čini da je puno dublje upleten u cijelu priču nego što se tvrdilo iz HDZ-a.

Naime, nakon što su procurile Whattsapp poruke Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, u kojoj prva piše potonjoj  “sutra ćemo dogovoriti s AP”, oporbu je u petak navela upravo na taj zaključak. Arsen Bauk iz SDP-a je tako naveo kako ima dosta inicijala, poput onih aktualnog predsjednika Vlade, ali, kako ističe, da bi se okladio kako su mislile na njega.

“Ako se gospođe žele braniti na taj način, reći će na koga su mislile, a sve ostalo se trebalo utvrditi u istrazi”, dodao je, a upitan je li trebalo saslušati premijera, poručio je da, ako postoje indicije da ima neka veća saznanja, tada ga je trebalo pitati za saznanja.

“Je li AP koji se spominje u porukama Gabrijele Žalac i Josipe Rimac kiropraktičar Anto Pavlović ili je to Andrej Plenković?”, našalio se zastupnik Mosta Nikola Grmoja, koji smatra da “ako je to Andrej Plenklović, a svi znamo da jest, zašto onda taj čovjek nije pozvan na obavijesni razgovor”, te ustvrdio kako je “to pravo pitanje”.

Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) je rekla kako je “baš razmišljala tko bi mogao biti AP”. “Associated Press? Aco Petrović? Ne znam, ili možda Andrej Plenković. Birajte vi tko bi mogao biti AP u prepisci između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac”, ironično je poslala poruku.Naime, mediji su u četvrtak objavili dio poruka u mobitelu Josipe Rimac, iz USKOK-ove istrage protiv nje, a koje su poslužile europskom tužiteljstvu u postupku protiv Gabrijele Žalac u aferi “Softver”.

U razgovoru dvije HDZ-ovke spominju podršku osobe AP, a i sama Rimac daje izravnu podršku Žalac: “Srećiceeee. Samo hrabro. Vidim da su i ovi u javnoj nabavi išli kontra. Ako ti tamo nešto treba samo me zovi. Za tebe sve.”

Nadalje, u razgovoru o softveru koji je uslijedio nekoliko dana kasnije Žalac poručuje: “Ali gle. Ovo će bit po mom. Što prije”.

“Sutra ćemo dogovoriti s AP, i složimo mi kontru”, nastavlja Rimac. “Već je on odmah rekao… Ali ja sam ljuta što je on dozvolio ovo. J….e Josipa. Bezveze”, odgovorila je Žalac.

Usprkos ovim porukama Gabrijela Žalac je u svojoj obrani negirala krivnju i u iskazu tvrdila kako ona niti u jednom segmentu nije bila zadužena za provođenja procesa javne nabave.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI