KIRLIČ IZ OSIJEKA: ‘Hrvatska je bila obranjena hrabrošću, a na taj način i mi branimo svoju zemlju’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič u nedjelju je izjavio kako protiv Ukrajine ne vodi samo rat, nego i genocid protiv Ukrajinaca. Rekao je to tijekom mirnog skupa potpore Ukrajini u Osijeku.

“U ovom brutalnom ratu, s jedne strane nalazi se kult grube sile, kult diktatora i tiranina, a s druge strane je istina i obrana svoje zemlje. Mi smo na svojoj zemlji i branimo je. Hrvatska je bila obranjena hrabrošću, a na taj način i mi branimo svoju zemlju”, kazao je Kirilič.

Uz to, zahvalio je hrvatskoj Vladi, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na snažnoj podršci Ukrajini i zbrinjavaju ukrajinskih izbjeglica, a govor zaključio pozdravom: “Slava Ukrajini! Živjela Hrvatska!”.

Na potpori Ukrajini koja je u teškoj situaciji zahvalio je i predsjednik Zajednice Ukrajinaca u Hrvatskoj Vlado Karešin, a predsjednica osječkog Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva “Lesja Ukrajinka” Oksana Martinjuk kazala je kako građani Osijeka i Osječko-bananjske županije dobro razumiju Ukrajince koji su silom protjerani iz svojih domova te im pružaju veliku pomoć.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI