KINESKA NULTA TOLERANCIJA PREMA COVIDU: Zapadni dio Šangaja ide u lockdown, stanovnici počinju stvarati zalihe hrane

Foto: Pixabay/Ilustracija

Zapadni dio Šangaja kreće u lockdown u petak, dok je istočni dio već nekoliko dana pod preporukom da ostanu kod kuće. Uslijed novih mjera, stanovnici su se počeli opskrbljivati zalihama, javlja BBC.

Grad je od 1. ožujka prijavio oko 20.000 zaraženih covidom. U četiri tjedna tako je zabilježeno više slučajeva u ovom gradu nego u prethodne dvije godine pandemije.

Stanovnicima koji žive u na istočnoj obali rijeke rečeno je da ostanu kod kuće četiri dana počevši od ponedjeljka. Stanovnici na zapadnoj obali ulaze u blokadu u petak. Također se provode masovno testiranje kojim se nastoji obuhvatiti sve stanovnike Šangaja.

Zbog glasina da će vlasti pomaknuti zatvaranje zapadnog dijela za nekoliko dana ili produžiti razdoblje gradske karantene, stanovnici su pohrlili u supermarkete. Vlasti su u utorak pokušale pobiti nagađanja izjavom u kojoj su sve to nazvali “čistim glasinama”.

“Dok sam se u ponedjeljak vozio biciklom ulicama na zapadnoj strani, bile su prepune ljudi koji su se opskrbljivali osnovnim stvarima. Redovi u supermarketima i na tržnicama protezali su se kroz vrata niz ulicu, a unutra su puštali samo ograničen broj ljudi”, ispričao je jedan svjedok za BBC, dodajući da su te iste ulice bile mnogo tiše u utorak.Facebook Comments

Loading...
DIJELI