KEKIN OŠTRO OPALILA PO HDZ-ovcima: ‘Razina besramnosti mene je prenerazila. Mislila sam da će pokazati barem minimalnu količinu stida’

Foto. Marko Prpic/PIXSELL

Na sjednici zagrebačke Skupštine u četvrtak nova vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem predstavila je rebalans proračuna koji je kasnije i usvojen.

Tijekom sjednice najviše se govorilo o kosturima iz ormara. Naime, Tomašević je rekao kako su u proračunu bili uštedjeli 400 milijuna kuna, ali su ih pojeli upravo kosturi iz ormara.

HDZ, koji je ranije digao ruku za taj proračun dok je gradom upravljao pokojni gradonačelnik Milan Bandić, žestoko ih je napao da je prošlo 100 dana vlasti i da je vrijeme da kosture ostave u ormaru te se počnu baviti gradom.

“Moram priznati, iako smo se od HDZ-a u posljednjih 30 godina nagledali svega, ova razina besramnosti mene je prenerazila. Mislila sam da će biti ipak malo primjereniji situaciji, kao što je rekao naš zastupnik Bakić, da će pokazati barem minimalnu količinu stida. Jučerašnji rebalans je ogledalo onoga što je Bandićeva vlast u kojoj je sudjelovao HDZ činila gradu”, rekla je saborska zastupnica platforme Možemo! i predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin.

Davor Filipović je cinično ustvrdio da je ušteda u proračunu 4,99 kuna. Kekin mu poručuje da je to baš besramno.



“To što su oni intimno u sebi znali, razgovarali među sobom da je proračun neodrživ ne znači ništa. U demokraciji se broje ruke kad se treba glasati i Filipović je digao ruke za taj proračun, bespredmetno je govoriti što je mislio. Što se tiče tema ušteda i financijskih kostura i da ih treba ostaviti u ormaru, kako? Ti računi se moraju platiti. To su kosturi koji su se pojavili sada na stolu, a ponavljam, nisu bili u proračunu. Svi su znali da je situacija u Zagrebu loša, mi smo i u kampanji govorili koliko je proračun neodrživ, no nitko od nas nije mogao imati uvid u to kolike su se stavke naprosto preskakale. Ne možemo račun ignorirati. To je kao da vam dođe na stol račun za plin, a vi ga ne platite”, kazala je Kekin za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI