KEKIN I BENČIĆ PORUČUJU: ‘Raos bi trebao biti nečasno otpušten, a Medved treba podnijeti ostavku’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Saborske zastupnice Kluba zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin i Sandra Benčić u ponedjeljak su izjavile da bi brigadir Matko Raos trebao biti nečasno otpušten iz vojske zbog izjava u Splitu. Od ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda očekuju da podnese ostavku zbog političke odgovornosti.

“Mi iz Kluba zeleno-lijevog bloka očekujemo da brigadir Raos bude nečasno otpušten iz vojske i također očekujemo da ministar Medved, radi političke odgovornosti, podnese ostavku”, kazala je Ivana Kekin.

Nastavila je da se u Splitu otvoreno slavila NDH od koje se jasno nije ogradila Vlada, ni ministar Medved niti sam premijer Andrej Plenković.

Od premijera traži da nedvosmisleno osudi fašističke simbole i ogradi se od pozdrava “Za dom spremni” te da prestane sjediti na dvije stolice.

Sandra Benčić je istaknula kako ministar graditeljstva Ivan Paladina od prvog dana puni naslovnice novina indicijama da je sudjelovao u mogućim kaznenim djelima koja spadaju pod gospodarski kriminal.



Dodala je i da je njihov zahtjev za raspuštanjem Sabora stavljen kao tek 88. točka dnevnog reda nove sjednice, a trebala bi biti prva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI