KĆI ODBJEGLOG AFGANISTANSKOG PREDSJEDNIKA: Dok je otac u bijegu, ona ležerno šeće New Yorkom

Foto: YouTube/Screenshot

Mariam Ghani, 42-godišnja kći Ashrafa Ghanija, afganistanskog predsjednika u bijegu, snimljena je kako ležerno šeće New Yorkom.

Za to vrijeme njezin je otac zatražio azil u Dubaiju nakon što je iz Afganistana pobjegao kada su upravljanje zemljom u nedjelju preuzeli talibani.

Navodno je sa sobom uzeo čak 169 milijuna dolara u gotovini.


Mariam Ghani u New Yorku živi već godinama. Boravi u stanu u luksuznoj stambenoj zgradi u četvrti Brooklyn.

Ova vizualna umjetnica i redateljica, rođena i odrasla u Americi, uživa u boemskom stilu života koji je radikalno drugačiji od onog kakav žive žene u Afganistanu, piše Daily Mail.Ghani je odbila novinarima komentirati turbulencije u Afganistanu, no potiče Amerikance da se zalažu za Afganistance na čije je živote utjecala vlast talibana.

U utorak je na društvenim mrežama pratitelje pitala: “Što sada možemo učiniti da pomognemo Afganistanu?”

Dodala je da je ljuta i tužna te da se strašno boji za svoju obitelj, prijatelje i kolege koje je ostavila u Afganistanu.

Rusko veleposlanstvo u Kabulu je u ponedjeljak objavilo da je Ashraf Ghani napustio zemlju s četiri automobila i 169 milijuna dolara u helikopteru. Navodno je dio novca morao ostaviti jer jednostavno nije stao u helikopter.

Ashraf je u srijedu porekao navode da je uzeo veliki iznos novca kada je napustio predsjedničku palaču i dodao da se radi o neutemeljenim lažima, a Dubai mu je pružio azil zbog “humanitarnih razloga”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI