KAŽNJENI VOZAČI TERETNIH VOZILA: Policija još jednom podsjeća na poštivanje zimskih uvjeta na cesti

Foto: Vlado Kos / CROPIX, Ilustracija

Vozače teretnih vozila, njih 40, koji su vozili kroz Gorski kotar, policija je kaznila u utorak, prvoga dana kada su zbog snježnih padalina i jakog vjetra proglašeni zimski uvjeti na cestama. Oni, naime nisu imali propisanu zimsku opremu.

Iz PU primorsko-goranske su podsjetili da je tijekom zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

Sukladno tome, policajci su nadzirali promet na cestama s ciljem poštivanja nastalih uvjeta, mogućih zastoja i sprečavanja nastanka prometnih nesreća, ali i stvaranja uvjeta djelatnicima zimske službe da nesmetano čiste prometnice od snijega radi sigurnog prometa ostalih vozila.

Na ulazu na autocestu A6, na čvoru Kikovica, policajci su zbog istovrsnog prekršaja sankcionirali sedam vozača teretnih vozila.

U vrijeme zimskih uvjeta nisu evidentirane prometne nesreće, niti je bilo zastoja u odvijanju prometa.



Iz policije pozivaju vozače da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama te radi osobne i sigurnosti drugih sudionika u prometu poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upotrebljavaju propisanu zimsku opremu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI