KAZNENE PRIJAVE I ZABRANA ULASKA U SRBIJU: Vulin: ‘Znamo tko su, znamo odakle su, znamo iz kojih su zemalja’

Foto: Guliver Image/ Michael Indrax/ SEPA Media

Protiv nekih sudionika Europridea u Beogradu u četvrtak ili petak podnijet će se kaznene prijave, rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutarnjih poslova Srbije. Dodao je kako će se određenom broju osoba s Europridea zabraniti ulazak u Srbiju.

“Znamo tko su, znamo odakle su, znamo iz kojih su zemalja. Postoji pravni put da se dođe do njih i mi ćemo krenuti tim pravnim putem”, rekao je Vulin, piše Informer.

Osvrnuo se i na riječi izvjestitelja Europskog parlamenta Vladimir Bilčik koji je sudjelovao na Europrideu i pozivao na njegovo održavanje usprkos prvobitnoj zabrani policije.

Prema Vulinovom mišljenju, to je bilo politički neukusno.

“Ja kad bih otišao u Nemačku, u Slovačku ili bilo koju drugu zemlju i rekao ‘nije vam baš najbolja ta odluka nadležnih organa, ja ću doći na taj skup koji ste zabranili’, nisam siguran da bi me pustili u zemlju”, naglasio je Vulin.



Dodao je da su pojedinci tražili da Bilčik bude uhićen zbog toga, ali on ima diplomatski imunitet.

“Srbija je država koja poštuje svoje i međunarodne zakone. Kada imate diplomatski imunitet, možete biti uhićeni ako vas zateknu u počinjenju kaznenog djela za koje se pokreće postupak po službenoj dužnosti za kaznu veću od pet godina. Hajde da budemo realni, to tako funkcionira i ne može drugačije”, zaključio je Vulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI