Kaznene prijave DORH-u zbog tragedije u HE Plat

foto: slobodna dalmacija

Početkom siječnja u hidroelektrani Dubrovnik buknuo je požar u kojem su stradala trojica radnika.

Inspektorat rada utvrdio je nepravilnosti u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, a prema DORH-u su upućene kaznene prijave, doznaje Dubrovački dnevnik iz više pouzdanih izvora.

Nije poznato prema kome su upućene kaznene prijave odnosno jesu li upućene prema HEP-u ili prema odgovornim osobama, kao ni o kakvim je utvrđenim propustima riječ. Na upit Dubrovačkog dnevnika su iz DORH-a odgovorili kako oni u praksi “niti potvrđuju, niti demantiraju podatke o podnesenim kaznenim prijavama”, a iz Inspektorata rada još uvijek nije stigao odgovor na postavljeni novinarski upit.

Podsjetimo, 10. siječnja u hidroelektrani Dubrovnik je buknuo požar u kojem je šestoro djelatnika HE uspjelo pobjeći, dok je troje djelatnika Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko, prema neslužbenim informacijama, pokušalo ugasiti vatru te su ostali odsječeni. S obzirom na to kako nisu imali izlaza, odlučili su skočiti u odvodni kanal u kojem su izgubili život. Navedeno je povuklo brojna pitanja, pa i ona koja se tiču sigurnosnih uvjeta radnika u hidroelektrani.

Dubrovački dnevnik je uputio niz pitanja prema HEP-u koji je odbio odgovoriti na pitanja o postojanju plastičnog stropa u HE, o tome gdje se nalaze evakuacijski putevi i vode li do podzemlja postrojenja gdje je požar buknuo i ostalim sigurnosnim propisima i uvjetima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI