KATOLIČKI WOODSTOCK NA MAKSIMIRU: Tisuće ljudi na najvećem duhovno-glazbenom događaju u ovom dijelu Europe

Foto: Dnevno.hr

Šesti koncert suvremene duhovne glazbe “Progledaj srcem” održao se u subotu navečer na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Nastupilo je 17 izvođača suvremene duhovne glazbe uz pratnju orkestra u kojemu su 24 vrhunska instrumentalista: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava band, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa “Sveti Juraj” HRM, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni CetinskiVanessa Mioč i Zbor Mihovil.

Orkestrom je ravnao Goran Kovačić. Voditelj spektakla bio je Marin Perić, a organizator je Laudato televizija.

Prije početka koncerta pročitana je i poruka pape Franje koji je pozdravio Duhovsko bdjenje mladih kroz molitvu i glazbu.

Šesti koncert ‘Progledaj srcem’ okupio je nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, 1.200 osoba akreditiranih u organizaciji, 200 volontera te 100 glazbenika na sceni.Uz poziciju pozornice ispred istočne tribine, tri video zida i videom na stadionskom semaforu, posjetitelji iz svih sektora imali su jednako kvalitetan vizualni kontakt s pozornicom na kojoj je 17 izvođača uz orkestar nastupalo u programu do ponoći.

Svaka pjesma ima ispisane stihove na video zidu kako bi cijeli stadion mogao pjevati u glas.

Posjetitelji su počeli stizati već u popodnevnim satima, uživajući u pretprogramu večerašnjeg koncerta. U popodnevnim satima organizirana je sveta ispovijed te molitva krunice, a u zrak su puštene velike krunice od balona.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI