KATASTROFA U RUSIJI: Golemi plamen proždire objekt na koji se srušio avion! Putin najavio istragu o padu

Foto: Screenshot/Twitter

U blizini jugoistočne granice s Ukrajinom, u ruskom gradu Jejsku u ponedjeljak poslijepodne srušio se ruski vojni avion. Zrakoplov je pao direktno na stambenu zgradu, a odmah potom izbio je golemi požar.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je pad zrakoplova.

Video snimka koju je objavio vojni novinski kanal Zvezda prikazuje eksplozije na avionu Suhoj Su-34, nadzvučnom lovcu-bombarderu, dok leti prema zgradi.

Ruske agencije kažu da se pilot katapultirao.

Po izvješćima, četvero ljudi je poginulo, šestero je nestalo, a 10 je prevezeno u bolnicu zbog udisanja dima.Ruski državni istražni odbor, koji se inače bavi težim zločinima, objavio je da je otvorio kaznenu istragu i poslao istražitelje na mjesto događaja.

Kremlj je objavio da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o događaju i da je zatražio da se pruži sva potrebna pomoć žrtvama. Naredio je ministru zdravstva i ministru za hitne situacije da odlete na lice mjesta.

Regionalni guverner Venjamin Kondratjev rekao je da je požar zahvatio zgradu od devet katova i da je 17 stanova oštećeno.

 

Ruski mediji objavili su i da je ukupno ozlijeđeno 25 ljudi.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a od dijela zgrade koji je gorio nije mnogo toga ostalo. Taj je dio zgrade, pokazuju snimke, uništen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI