KATARINI PEOVIĆ ZASMETALA MAJA ŠUPUT: Predlaže Saponiji da slikaju svoje radnice nakon što im dignu plaće i poboljšaju radne uvjete

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Grgo Jelavic/PIXSELL

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović obrušila se na odluku Saponije da angažira Maju Šuput za svoje zaštitno lice.

Iako je posve uobičajena praksa da kompanije uzimaju poznata lica za svoje “ambasadore”, za Peović je ova odluka sporna.

“Umjesto što će Saponia izdašno plaćati Maju Šuput da bude njihovo ‘zaštitno lice’, predlažem im da slikaju svoje radnice nakon što im dignu kriminalno niske plaće i poboljšaju neljudske radne uvjete”, napisala je Peović na Facebooku.

 

Objavi se pridružila i Radnička fronta koja je nešto detaljnije iznijela tvrdnje o “neljudskim radnim uvjetima”. Oni ocjenjuju da su “u Saponiji uvjeti rada iznimno teški, a ponekad graniče i s nehumanošću”. Inače, osječka tvrtka već je neko vrijeme na meti Radničke fronte. Saponija je prošlu godinu ostvarila 543.8 milijuna kuna ukupnih prihoda, a ostvarila je i neto dobit od 66.9 milijuna kuna.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI