KATARINA PEOVIĆ NACIONALIZIRALA BI ŠTEDNJE: Evo što se krije u pozadini te ideje

screenshot N1

Tomislav Tomašević, Sandra Benčić, Rada Borić i ostatak lijeve ekipe u kampanju za parlamentarne izbore ušetao je prilično energično, a ako je vjerovati anketama pa i trendovima nije nemoguće da doguraju do parlamentarnog statusa.

No, iako se koalicija u kojoj se za parlamentarni status bore Možemo!, Nova ljevica, orah, Za grad, Zagreb je naš i Radnička fronta, bori za svoje saborske fotelje, čini se kako su ipak zahvaljujući prije svega Radničkoj fronti počeli vrludati po marginama nerealne i radikalne opcije. Tom su položaju sasvim sigurno doprinijeli javni nastupi Katarine Peović čije su ideje u najmanju ruku neobične, ova nesuđena predsjednica zalaže se naime za nacionalizaciju privatne štednje.

”Oko 51.000 bogataša u Hrvatskoj na bankovnim računima ima oko 75 milijardi kuna. Bilo bi potrebno u fondove za saniranje krize preraspodijeliti sva sredstva u bankama koja premašuju iznos koji garantira Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju bankarskog sustava, što iznosi oko 700.000 kuna”, sugerirala je Peović zaboravljajući da ta zamisao nije provodiva zakonski, a osim toga govorimo o neustavnom riješenju koje bi u stvarnom svijetu moglo funkcionirati.

Nije baš jasno što bi točno država dobila oduzimanjem ušteđevina, ali je jasno da ovakvi istupi dovode u pitanje parlamentarni potencijal lijeve koalicije, što znači da SDP-ova Restart koalicija, bez previše konkurencije na lijevoj političkoj sceni može koračati kampanjom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI