Karolina Vidović-Krišto bez straha: Plenkovićeva vlada je organizirana banda koja krši ustav!

Dogodio se poprilično veliki incident u studiju emisije Otvoreno na HRT-u kada je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan ‘izletio’ iz studija isprovociran izlaganjem Karoline Vidović-Krišto.

Kako bi razjasnili neke pojedinosti, a s obzirom da je središnja tema emisije trebala biti budućnost Hrvatske, kontakirali smo gospođu Karolinu Vidović-Krištvo kako bi nam pojasnila jučerašnji incident, međutim u startu je skrenula pozornost na nešto drugo.

Naime u jednom trenutku Vidović Krišto je optužila Krešimira Macana da radi za premijera Plenkovića te kako se ”zajedno s medijima predstavlja kao neovisni analitičar”.

Vidović-Krišto je za portal 7dnevno pojasnila:

”Ako pogledate snimku emisije vidjet ćete da je gospodin Macan otišao u trenutku kad mi je počeo nešto predbacivati, na što sam mu ja odgovorila da obmanjuje javnost s obzirom da je radio za HDZ i njegova predsjednika Andreja Plenkovića, te samim time nije neovisan.”



Vidović-Krišto navodi kako je to razlog zašto je Macan otišao iz studija, jer ga je čini se ,‘ubola tamo gdje najviše boli’.

Krišto je tijekom emisije ustvrdila kako se raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome, a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki, upitana o temi koju je pokrenula, te bi li danas možda drugačije postupila ili smatra da je o ekshumaciji jame Jazovke i kako navodi ”protuustavno izabranoj vladi” trebala progovoriti jučer, Vidović-Krišto ponovila je gotovo sve što je jučer kazala u emisiji Otvoreno.

Vidović-Krišto kazala je kako se još od 2011. provode protuustavni izbori jer je tada Ustavni sud donio odluku o neustavnosti 11. i 12. izborne jedinice, dodavši kako imamo protuustavne izborne cikluse uključujući i ovaj posljednji. Napomenula je i kako Andrej Plenković svjesno krši Ustav, te da o svemu šuti. Istaknula je i kako ustavnopravno nije dopušteno unaprijed zakonom jamčiti i određivati broj zasuptničkih mjesta kao što je to u Hrvatskoj slučaj s nacionalnim manjinama.

”Nekakva periferna pojavnost je nevažna. Ključna stvar je da se govori o elementarnom problemu u Hrvatskoj da vlada i vlast krše ustav. Nama je potpuno poljuljan ustavni poredak. Kada vlast krši ustav, pa to je strašno! To se događa godinama!”.

Vidović-Krišto kazala je i kako ne može dopustiti da važnija vijest bude neka ‘periferna pojavnost’ a ne teme poput ove koju je prethodno navela, dodavši:

”Neće u Hrvatsku nitko ulagati kad je Hrvatska pravno nesigurna. Postoji jedna vrlo mjerljiva izreka da vlada koja krši ustav više nije ni vlada ni vlast nego organizirana banda i to je krucijalna tema ”, dodala je.

Navodi kako je tema koju je jučer pokrenula i razlog zašto je ušla u politiku, naglasivši kako bi to trebala biti tema svih političara, ali i medija.

”Razlog zašto sam ušla u politiku je ta neodrživost ovoga sustava. Mora se prekinuti kršenje ustava.  To je primarni cilj svih nas da ustrajete u toj temi dok se ona ne riješi.”

Dotakla se i izbora ustavnih sudaca.

”Sjetite se kako su članovi Ustavnog suda izabrani. To su krucijalni problemi”, dodavši i kako je dobila informaciju jedne odvjetnice kako je slučaj oko naših ustavnih sudaca poprimio neke šire razmjere, zbog čega bi o tome uskoro mogli slušati i na Europskom sudu, no o tome nekom drugom temom.

Dodala je kako imamo institucije koje ne rade svoj posao.

”Mi svi moramo na tome inzistirati. Nema ni jedna domena u Hrvatskoj koja ne bi bila pozvana i u kojoj ne bi trebao biti imperativ rasvijetljavanje ove problematike, dodala je Vidović-Krišto upitavši se ”kako možete očekivati bilo što pozitivno,  ulaganja u RH, ako imate ovakvo kršenje ustava.”, dodala je.

Prisjetila se i ministra Ćorića, za kojega navodi kako je protivno natječanoj dokumentaciji za ravnatelja JU NP Krka, koja je navodi plagirana, eliminirana kandidatkinja koja je imala briljantnu karijeru, koja je doktorirala, a kako se na tome krše vlastiti zakoni i propisi.

Podsjetimo, pred Upravnim sudom u Splitu dana 14. veljače 2020. održano je ročište povodom tužbe Ljiljane Zmijanović protiv Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a u svezi imenovanja ravnateljice NP Krka. U javnosti je već najavljeno ovo ročište kao prijelomno, a radi podsjećanja  javnosti, radi se o postupku povodom natječaja o imenovanju ravnatelja JU NP Krka koji je raspisan koncem 2018. godine, imenovanje ravnateljice Nelle Slavice prvi puta se zbilo u veljači 2019, tijekom ljeta 2019 odluka o izboru je poništena pravomoćnom presudom Upravnog suda u Splitu, nakon čega je ministar Tomislav Ćorić ponovo imenovao Nellu Slavicu za ravnateljicu, a nakon čega je ponovo uslijedila tužba Upravnom sudu u Splitu.

Vlada koja krši ustav je vlada koja stvara nepodnošljivo stanje.

Upitana koji će biti onda njen glavni cilj daljnjeg političkog djelovanja, Vidović-Krišto dala je intrigantan odgovor koji bi mogao dati naslutiti čime će se u bližoj budućnosti baviti:

”Obnovite priču oko izbora Ustavnih sudaca. Prisjetite se tko je kum Miroslava Šeparovića, za koga kažu da je tajni vladar hrvatskog pravosuđa…” riječi su kojima je Vidović-Krišto zaključila razgovor i time očito najavila čime će se baviti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI