Kardinal Bozanić i Bandić o važnosti suradnje: Potrebna je obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekat

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na susretu u petak istaknuli su važnost suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa, izvijestili su u petak navečer iz Zagrebačke nadbiskupije.

Osim važnosti suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potres, na susretu je, kako navode iz Zagrebačke nadbiskupije, istaknuto i da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Na sastanku kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića zaključeno je i da obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekata traži suradnju svih subjekata kojima je povjerena briga za očuvanje duhovnog i kulturnog blaga Grada Zagreba i okolice.

Kardinal Bozanić se osvrnuo i na nadolazeću proslavu blagdana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja. Središnje euharistijsko slavlje bit će u 19 sati na Trgu ispred Katedrale.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI