KARAMARKO U NOVOM POSTU NIJE BIRAO RIJEČI: ‘Smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno guši….’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Tomislav Karamarko objavio je još jedan vrlo zanimljiv post na svom Facebooku.  Prisjetio se naime ubojstva pripadnika grupe Feniks te je opleo po načelniku općine Tinjaj u središnoj Istri i načinu na koji se tamošnja općina želi prisjetiti hrvatskog domoljuba.

Karamarkov post prenosimo u cijelosti:

2. srpnja 1972.g ubijen je Viktor Kancijanić. Imao je 27 godina kada je kao pripadnik grupe Feniks, 20. lipnja 1972. ušao u tadašnju državu. Ta povijesna epizoda, kao i sudbina 19-orice hrabrih domoljuba je poznata. Cilj borbe čiji su plamen pokušali zapaliti jest samostalna država Hrvatska.

 

Hrvatski narod je do svoje slobode i samostalnosti došao dva desetljeća poslije.
Dakle ove godine obilježavamo pola stoljeća pogibije i smaknuća 18-orice heroja (Ludvig Pavlovic je osuđen na dugogodišnju robiju).



Matica hrvatska, ogranak Pazin oglasio je i pozvao na obilježavanje obljetnice pogibije, ponosa Istre Viktora Kancijanića, jer taj heroj rođen je upravo u Tinjanu kraj Pazina.
Zanimljiva je reakcija općinskog načelnika Tinjana na inicijativu Matice hrvatske. Čovjek se zove Goran Hrvatin i navodno je član Sdp-a.

U trendu je, definitivno. Jer smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno guši i zagađuje istarsko domoljubno narodnjaštvo vlč Milanovića i biskupa Dobrile. No narečeni drug neoprezno se poigrao nekim zakonskim pa i ustavnim kategorijama. On poziv na obilježavanje ove obljetnice naziva “neprihvatljivim sadržajem koji je protivan Ustavu RH pa i statutu općine Tinjan”. Također u društvenom domu zabranjuje okupljanje “u svrhu promicanja neprihvatljivih ciljeva i sadržaja”.

Da pojednostavim.. Je li to drug Hrvatin upravo objavio da je neovisnost Hrvatske i nestanak Jugoslavije “neprihvatljiv sadržaj”, a borba za neovisnost “neprihvatljiv cilj”?

Mislim da su on i njegova stranka dužni objašnjenje javnosti. Također očekujem reakcije nekih stranaka. A u konačnici i DORH-a. Ako to izostane bit ce pokrenuti odgovarajući procesi.

 

A mi se sa štovanjem sjećamo Viktora Kancijanića i svih ostalih Feniksovaca.
S nama su zauvijek!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI