KARAMARKO PRELOMIO: ’Kandidatura na lokalnim izborima ne dolazi u obzir’! Otkrio jesu li ga kontaktirali iz HDZ-a

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tomislav Karamarko koji je zbog sukoba interesa morao podnijeti ostavku u HDZ-a te prepustiti svoje mjesto Andreju Plenkoviću, šest godina nakon toga, oslobođen je  svih optužbi.

Radilo se dakako o povredi načela djelovanja, na temelju kojeg Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas više ne može odlučivati.

Sve je komentirao u RTL Direktu.

“Čitava jedna mašinerija je bila pokrenuta u smjeru moga rušenja”, rekao je Karamarko. “Imali smo čitav niz problema, i ideoloških. Hrvatska je danas Jugoislavija u manjem obliku. Skupio se veliki broj protivnika čak u stranci”, prisjetio se pa otkrio kako ga iz njegove bivše stranke nitko nije kontaktirao nakon presude.

“Ništa službeno. Ja održavam odnose s tim ljudima na ljudskoj razini. Družili smo se. Ali mislim da je i stranka u konfuznom stanju”, kaže bivši šef HDZ-a.O daljnoj političkoj karijeri kaže:“Ja sam namjerno ovih pet godina bio u, rekao bi, samoizolaciji. Nisam napadao, nisam kritizirao jer sam čekao ovu istinu. Što će biti dalje, to samo dragi Bog zna” tvrdi pa dodaje kako će Most morati objasniti svoju ulogu u čitavom procesu.

“Most je rušio vladu, a ne ja. Naravno da će biti potrebno razgovarati o tome imaju li ti ljudi savjesti za  gubitke koje su prouzročili RH”, tvrdi.

Otklonio je pak svaku mogućnost kandidiranja na izborima za gradonačelnika Zagreba. To uopće ne dolazi u obzir.

“Vrijeme će pokazati. Vidjet ćemo za dalje”, zaključio je.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI