Karamarko odgovorio na Pupovčevu provokaciju: Od Djeda Mraza do Pupovca

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vlada u čijoj sam kreaciji sudjelovao nije koristila “usluge” Milorada Pupovca. On vjerojatno misli da ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucjenama značajno ne sudjeluje u vlasti, da su samim time ugrožena srpska manjinska prava

Nakon što ga je Milorad Pupovac nedavno prozvao da je u vrijeme njegove vladavine prava Srba u Hrvatskoj najviše ugrožena bivši predsjednik HDZ-a Tomoslav Karamarko oglasio se putem svoje Facebooke stranice.

Karamarkov odgovor predsjedniku SNV-a prenosimo u cijelosti:

“Nije prošlo ni dva mjeseca kako su me “nacionalni” boljševički jurišnici, preko noći, učinili bogatim čovjekom i nekretninskim magnatom, a nove otrovne strelice krenule su prema meni i to, ne po prvi put, od Milorada Pupovca. Kada dotičnog mnogi iz srpskog nacionalnog korpusa nazivaju etno-biznismenom, valjda znaju što govore!?

Kad bi nekim slučajem Dalija Orešković ostala na mjestu predsjednice Povjerenstva za tamo neke sukobe, vjerojatno bi nakon Pupovčeve sarajevske prijave, u kojoj Pupovac tvrdi da sam ja najveći krivac za urušavanje srpskih prava u Hrvatskoj, otvorila proces protiv mene za sukob interesa sa Ustavom RH. Vjerujem da bi femme fatale po zadatku u potpunosti ignorirala činjenicu da su ustavna prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj najveca u Europi. Kao što joj u politički montiranom procesu protiv mene nisu bile važne ni činjenice ni istina.

No vratimo se Pupovcu koji i oslobadjajuću presudu generalima Markaču i Gotovini, također smatra događajem koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode. Bilo bi dobro čuti od dotičnog koja su to konkretno prava i slobode ugrožene mojim vođenjem HDZ-a i oslobađanjem naših generala. Naravno, Pupovac na to ne može odgovoriti, jer je duboko svjestan da su Hrvati, Srbi i svi ostali građani RH izloženi istoj ugrozi: nezaposlenost, mali prihodi, nizak standard, dužničko ropstvo, iseljavanje mladih itd itd..



Vlada u čijoj sam kreaciji sudjelovao nije koristila “usluge” Milorada Pupovca. On vjerojatno misli da ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucjenama značajno ne sudjeluje u vlasti, da su samim time ugrožena srpska manjinska prava.

Što nam trubač sa Miljacke poručuje tezom da je oslobađajuća presuda našim dragim generalima takodjer ugroza srpskih prava. Što se to točno dogodilo sa srpskom manjinom u Hrvatskoj nakon te presude osim što presuda nije u skladu sa njegovim snovima? Ništa što se ne događa i sa svima ostalima u Hrvatskoj, a za takvo stanje odgovoran je i on kao dio vladajuće većine.

Štošta se još moglo čuti u Sarajevu… od toga “čuvamo ono što smo postigli i nastojimo ići dalje”… Ovo u najmanju ruku zaslužuje objašnjenje hrvatskoj javnosti. Ili možda mudri zaključak Pupovca da je školski sustav u Hrvatskoj kroatocentričan. Zamislite, misli li on da bi u našoj Hrvatskoj školski sustav trebao biti srbocentričan!?

No, od Milorada Pupovca, kao ni od njegovog vožda u Beogradu, još nisam čuo nedvosmislenu osudu velikosrpske, Miloševićeve agresije na našu, a možda i njegovu domovinu Hrvatsku. Nisam čuo njegovu poruku svima koji se još zanose idejom velike Srbije da od srpskog čovjeka iz Hrvatske za tu i takvu ideju sigurno ne će imati potporu. Kada bi to čuli, bio bi to njegov doprinos pravima hrvatskog naroda u suverenoj i neovisnoj Hrvatskoj.

I na kraju moram poručiti Pupovcu da sam ponosan na svoj mandat i pobjede koje sam ostvario kao predsjednik HDZ-a bez njegove koalicijske potpore”, napisao je Tomislav Karamarko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI