KAPULICI TO NIJE UGODNO, HDZ JE U PROBLEMIMA! ‘Stranka se mora mijenjati, od toga ne smijemo bježati’

Foto: Goran Mehkek

Zajednica utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” nakon današnje sjednice proširenog vodstva očitovala se o aktualnim političkim pitanjima.

Između ostalog dotakli su se  i završenih prijevremenih lokalnih izbora u Splitu te ostavke Ivice Tafre na mjestu predsjednika Zajednice utemeljtelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon čitavog niza značajnih događaja i postignuća u posljednjih nekoliko mjeseci, ali i nedavnih izbora u gradu Splitu, vodstvo zajednice dalo je punu potporu Ivici Tafri. On je ostavkom na čelno mjesto Zajednice utemeljitelja HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji postupio ispravno i pokazao kako se trebaju ponašati odgovorni dužnosnici kojima je stalo do HDZ-a. Utemeljitelji očekuju i pozdravljaju nadolazeće promjene potrebne za nužno snaženje stranke u tom za HDZ iznimno važnom dijelu Hrvatske.

Utemeljitelji su najsnažnije zainteresirani da se stranka koju su osnivali mijenja kako bi odgovorila na suvremene izazove. Te promjene moraju odgovoriti na očite strukturne krize u nekim lokalnim organizacijama zbog kojih izostaju izborni rezultati.

Time želimo pružiti primjer drugima i poslati jasnu poruku da se za Hrvatsku možemo boriti iz brojnih pozicija koje ne moraju nužno biti čelne. Ponekad trebamo napraviti korak u stranu kako bi otvorili potreban prostor za one koji u danim okolnostima mogu napraviti potreban iskorak”.Ističu kako HDZ i nadalje uživa najsnažniju potporu u Hrvatskoj, a da bi tako bilo i ubuduće, smatraju kako ne treba bježati od promjena lokalnih politika i njenih nositelja gdje god se za to ukaže potreba.

“Oni moraju biti prepoznati od strane naših građana kao istinski i pravi zagovornici njihovih interesa. To je smjer koji utemeljitelji podržavaju”, stoji u priopćenju koje potpisuje Mario Kapulica.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI