KAPULICI STIGAO ODGOVOR: ‘Išao je spašavati vojnika Plenkovića, a Milanović mi šalje goluba pismonošu’

Screenshot N1

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost komentirao je za N1 Studio uživo govor ruskog predsjednika Vladimira Putina i aktualnosti u Hrvatskoj.

Smatra da su Putinove poruke definitivno poruke prijetnje.

“Putin ne blefira jer je doživio nekoliko poraza i zbog zadržavanja svoje vlasti u Rusiji pokušava cijeli narod učiniti homogenim prema Zapadu te provodi tezu da su Ukrajinci na neki način nacisti i da to sve vojno, organizacijski i logistički potpomaže Zapad”, govori Hajdaš Dončić.

Dodaje kako Putin smatra da je cijeli zapad odgovoran za to. I Hrvatska kao članica EU-a, ako se eskalacija nastavi i on ostvari svoj plan, može biti neizravno pogođena određenim ratnim ili sličnim djelovanjima, navodi.

Govorio je o radikalizaciji te rekao da su premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović već ranije trebali sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost i neke teme staviti na stol, a ne o tome pričati u javnosti.



“Ako želite biti ozbiljni državnik o tome se ne priča javno, treba stati na loptu. U svakom društvu postoje radikali. Taj virus radikalizma, koji je kao žeravicu bacio HDZ prije pet-šest godina, koristili su desni ekstremi koji su u tom trenutku bili sastavni dio HDZ s ciljem dizanja tenzija u društvu. I kad zapalite nešto, ne možete više vratiti u normalu”, tvrdi.

Komentirao je i izjavu potpredsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Maria Kapulice koji je rekao da on sjednice odbora saziva po uputi Milanovića.

“Da, Milanovic mi šalje goluba pismonošu s Pantovčaka. Sazivam sjednice Odbora kad to odlučim”, poručio je.

Dodaje kako ne planira ulaziti u sukob s Kapulicom. “On je principu išao spašavati vojnika Plenkovića, to je bilo nepotrebno”.

To je, kako kaže, problem Plenkovića.

“Pao je padobranom u HDZ. Očito nije poznavao te ljude i vjerojatno su mu te županijske zajednice svakog gurale, njegov je problem loše kadroviranje”, smatra Siniša Hajdaš Dončić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI