Kapulica otkrio bi li Banožić mogao biti ministar te dao naslutiti kako Domovinski pokret ponovo želi ucijeniti HDZ!

Max portal

Mario Kapulica, savjetnik Andreja Plenkovića, u Newsroomu N1 komentirao je nagađanja o sastavu nove Vlade, broju ministarstava i ministrima te se osvrnuo na odbijenicu koju je oporba dala premijerovom pozivu na sastanak o izazovima koji očekuju Hrvatsku.

Kapulica kaže, imena ministara kao i broj ministarstva uglavnom mu je poznat, no potpuno je jasno da nakon što je premijer rekao kako ide hodogram, nema potrebe ništa dodati.

“Sutra će biti poznat ustroj Vlade, u ponedjeljak ministri. Mi smo ozbiljna stranka, poštujemo unutarnji ustroj i procedure, prije svega stranačka tijela moraju čuti informacije, pa će javnost biti obaviještena”.

Kapulica je komentirao i zašto nije došlo do spajanja Ministarstva branitelja i obrane. Tvrdi, nije zbog straha od braniteljske populacije jer se HDZ borio za njihova prava te Ministarstvo branitelja nije tu da bi ih lišilo straha, već braniteljima bilo na usluzi.

O nagađanjima da bi dosadašnji ministar državne imovine Mario Banožić mogao postati novi ministar obrane Kapulica kaže.“Ne mogu komentirati konkretna rješenja u resorima, načelno, ne postoji nijedan razlog da ovoliko godina nakon rata na čelu takvog ministarstva obrane ne bude čovjek koji nema generalski čin, nije iz visoke vojne hijerarhije, postoje svi uvjeti da bude na čelu”.

Komentirao je i potez čelnika oporbe koji su premijeru Plenkoviću dali su odbijenicu na poziv za sastankom o izazovima koji slijede.

“Mislim da su lideri oporbenih stranaka postali žrtve atmosfere koju su sami stvarali u kampanji, dio se bojao da će im činjenica da razgovaraju predsjednikom Vlade donijeti nevolje takvih razmjera da će ih se optužiti za nacionalnu izdaju, ta vrsta pristupa hrvatskoj politici i interesima je za mene neshvatljiva, razlog njihovog izbornog gubitništva je da su stalno stvarali atmosferu da su se bojali sjesti na razgovor da ih se ne bi optužilo za nacionalnu izdaju. Imate stranke koje su usmjerne prema uskom biračkom tijelu, idu u radikalizaciju prema ostalim skupinama i ne mogu razgovarati s nekim izvan svog kruga, druge su stranke one koje su otvorene.

Postoji razlog zašto su ostali u oporbi i zašto smo mi pobijedili, birači su procijenili da nekim liderima stranaka treba oduzeti ucjenjivački potencijal u odnosu na Vladu, on danas ne postoji. Nitko nikome nije branio da na sastanku iznese svoj dnevni red, svoje teme”, rekao je dodavši da je njihov zahtjev da ih se primi zasebno posljedica isključivosti koju stalno promoviraju.

“Ne vidim zašto bi Miroslavu Škori bilo nespretno ili bolje da razgovara s predsjednikom Vlade u nazočnosti Tomislava Tomaševića i sporedno je hoće li ispred njega stajati čaj ili kava. S jedne strane govori se o karakteru vladajuće koalicije, s druge strane pred sobom imamo poruku oporbene koalicije u kojoj su i SDP, Domovinski pokret i stranke krajnjeg lijevog i desnog i kažu: samo ako smo skupa, tako ili nikako. To je izvanserijski pristup politici. Oni ne mnogu funkcionirati kao samostalni politički faktori”.

Kapulica kaže, mnoge stvari za koje smo dosad već imali primjera, a pokazale su se dobrima, u novije se vrijeme preispituju, referirajući se na polemike koje je izazvala informacija da će u Vladi sjediti predstavnik nacionalnih manjina.

“Ponosimo se HDZ-om koji je inaugurirao i provodi koncept novog hrvatskog suverenizma, koji pored sebe ne vidi samo Srbiju i koji, kada vam to oportunistički treba, ne ubacuje srpsku nacionalnu manjinu”.

Čini se kako je ovim spomenom ucjenjivačkog potencijala u odnosu na Vladu, a potom Miroslava Škore i njegovog Domovinskog pokreta, posebno u vidu odbijanja kave s premijerom Plenkovićem, dao naslutiti kako je riječ o nekoj novoj ucjeni na koju HDZ neće pristati, davši do znanja kako je takav pristup politici od strane političkih oponenata zadnje što u ovom trenutku treba Hrvatskoj.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI