KAPETAN DRAGAN ŠOKIRAO IZJAVAMA: ‘Ušao bih u Zagreb za tri dana. Bježali bi ispred mene prema Bleiburgu, kao što su bježali iz Kostajnice’

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prvi put po povratku u Srbiju iz zatočeništva u Hrvatskoj, ratni zločinac ‘Kapetan Dragan’, Dragan Vasiljković, pojavio se u javnosti.

Srpski mediji slave njegove priče o tome kako ga je samo jedan događaj dijelio od osvajanja Zagreba. Zločinac Vasiljković tako je ”objasnio” da se ”morao boriti za svoj narod protiv povampirenog nacizma i fašizma u Hrvatskoj”.

”Kunem vam se, da je Grujica Borić sa svojim tenkovima koji su bili u Glini stao iza mene, umjesto što ih je uperio protiv mene, u roku od dva tri dana bih ušao u Zagreb. I tamo bi me dočekali sa cvijećem, kao što dočekuju svaku vojsku. Oni bi bježali ispred mene ka Bleiburgu, kao što su bježali iz Kostajnice”, rekao je.

Istaknuo je još i da je vojska nastavila upotrebljavati doktrinu koju je on počeo primjenjivati na početku rata, da se NATO i Europa nikada ne bi umiješali u sukob na prostoru bivše Jugoslavije.

Dodao je i kako: ”Rat protiv Srba i dalje traje u Hrvatskoj. Pitajte 10 milijuna Srba što misle o tome”Facebook Comments

Loading...
DIJELI