KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Dražen Arnold otkrio zašto je napustio HSS!

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Dražen Arnold istaknuo je u priopćenju da je HSS "stranka u kojoj se više ne govori istina, u kojoj se bezrazložno i nasilno raspuštaju županijske, gradske i općinske organizacije, suspendiraju članovi (neistomišljenici), iz koje dnevno odlaze članovi..."

“Kao aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Čepin i dugogodišnji načelnik Općine Čepin (tri mandata) te predsjednik Općinske organizacije HSS-a Čepin, zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HSS obavještavam Vas da sam s danom 16. ožujkom 2017. godine izašao iz Hrvatske seljačke stranke, moje prve i jedine političke ljubavi.”

Dražen Arnold istaknuo je u priopćenju da je HSS “stranka u kojoj se više ne govori istina, u kojoj se bezrazložno i nasilno raspuštaju županijske, gradske i općinske organizacije, suspendiraju članovi (neistomišljenici), iz koje dnevno odlaze članovi…”

”Stranka u kojoj se više ne govori istina u kojoj se bezrazložno i nasilno raspuštaju županijske, gradske i općinske organizacije, suspendiraju članovi (neistomišljenici), iz koje dnevno odlaze članovi, to više nije HSS za koji sam se posljednjih dvadeset godina osobno zalagao. Vrh stranke na čelu s predsjednikom Krešom Beljakom žele iz korijena promijeniti vrijednosti, ideologiju i genetski kod HSS-a. Predsjednik HSS-a preveo je HSS iz pobjedničkog u gubitnički tabor te je u toj kampanji više puta osramotio HSS svojim javnim istupima. Nakon izgubljenih izbora, uslijedile su političke eliminacije neistomišljenika uoči unutarstranačkih izbora nedemokratskim metodama koje traju još i danas. Nažalost, mnogobrojni članovi HSS-a zbog takvog vodstva danas se srame reći da pripadaju Hrvatskoj seljačkoj stranci.

Hrvatska seljačka stranka danas više ne poštuje princip supsidijarnosti. Lokalni ogranci nažalost više nisu odgovorni za provođenje politike na lokalnoj razini. Dugogodišnji teror nesposobne većine nad uspješnim organizacijama i pojedincima, ignoriranjem dobrih ideja te sustavna praksa eliminacije uspješnih, odlika je vodstva naše županijske organizacije a sve u cilju zaštite svojih pozicija.

Kap koja je prelila čašu za ovu moju tešku odluku je bila upravo ta što vodstvo županijske organizacije HSS-a pokušava općinsku organizaciju HSS-a Čepin koristiti isključivo za svoju osobnu korist unutar koalicijskih razgovora na županijskoj razini kako bi si povećali rejting kod budućih potencijalnih partnera. Spletkarenjem i unošenjem razdora uz pomoć nedosljednih i povodljivih pojedinaca unutar čepinskog HSS-a to i uspijevaju. Samim time Općinskoj organizaciji HSS-a Čepin više nije omogućeno normalno demokratsko funkcioniranje i kvalitetna priprema za predstojeće lokalne izbore.



Kao odgovorna osoba ne želim više snositi odgovornost za izborni rezultat ovakvog HSS-a, odnosno za odluke i pojedince s kojima se ne slažem”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Dražen Arnold, dr.med.Predsjednik Općinske organizacije HSS-a Čepin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI