KAOSU U PARTIJI NEMA KRAJA! Izbačene SDP-ovce Grbin nije uspio izbaciti iz Kluba zastupnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon aktualnog prijepodneva u Saboru predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je preslagivanja unutar kluba te stranke jer su tijekom ljeta iz SDP-a izbacili nekoliko članova.

“Tada smo imali sve zastupnike u našem Klubu i koji su kao u mojem slučaju, čak i suspendirani pisali zastupnička pitanja i prijedloge zakona. Čini se kako su moja nadanja ostala samo to nada. Pred nama je vrijeme u kojem moramo razriješiti tu situaciju. Imamo predsjedništvo stranke i sjednicu Kluba i redovito ćemo vas o svemu izvještavati. Ono što je sigurno, rasplet će se dogoditi jer je ova situacija za bilo koju stranku neodrživa. Trenutak u kojem se jedan dio zastupnika bavi unutarnjim odnosima i nameće to kao temu. To će se razriješiti”, kazao je Grbin nakon čega je pokušao pobjeći od novinara.

Novinari su bili uporni pa se ipak vratio i odgovorio na pitanja vezana uz uhićenje župana Matije Posavca i SDP-ovca za kojeg se sumnja da je lažirao prijetnje sebi.

“Hoće li se Posavec vratiti to morate pitati njega. Kada bude u mogućnosti razgovarati s Kovačem, razgovarat ćemo o tome. Do tada vam ne mogu dati odgovor. Slijede opozicijski dogovori oko preraspodjele u odborima. Gospodin Vukas više nije predstavnik najveće stranke i to moramo riješiti”, zaključio je Grbin.

Izbačeni Nikša Vukas poručio je kako se i dalje osjeća kao SDP-ovac.



“Mi smo (izbačeni članovi SDP-a i još uvijek aktualni članovi Kluba, op.a.) na sjednicu došli, premda nismo bili pozvani. Došli smo na sjednicu i jedino što smo htjeli jest da to pitanje nas četvorice maknemo s dnevnog reda, da stavimo točku na glasanje i da nas se eventualno izbaci iz Kluba jer smo članovi. Predsjednik stranke je vidio da nema većinu i nije htio staviti tu točku na dnevni red. Nije imao ruke, prekinuo je sjednicu i otišao je van”, rekao je Vukas za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI