KAOS U PROMETU NA AUTOCESTI: Zbog problema na mostu na Savi stvorila se kolona duga 10 kilometara!

Foto: HAK

Ukoliko ste na cesti imajte na umu da je zbog tehničkih problema zatvorena dionica autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Macelja. A kako se neslužbeno doznaje  jutros su na dijelu mosta Sava u smjeru Krapine uočene velike vibracije te je dio mosta utonuo nekoliko centimetara.

Navodno je došlo do puknuća jednog od čeličnih ležajeva na kojima se nalazi most, te će ležaj morati biti zamijenjen.

Kako su potvrdili iz Autoceste Zagreb-Macelj, nije došlo do ulegnuća mosta i nema štete namostu.

“Prilikom redovne ophodnje autoceste uočene su pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijelu mosta preko rijeke Save smjer Krapina upornjak Zagreb. Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak – navode iz AZM-a, prenose 24  sata.

Zbog spriječavanja nastanka oštećenja i sigurnosti odvijanja prometa dionica autoceste Jankomir Zaprešić je privremeno zatvorena za promet.



HAK navodi kako je zbog kaosa oko mosta Sava kod Zaprešića kolona na zagrebačkoj obilaznici duga 10 kilometara.

Obilazno se vozi  izlaskom na čvoru Jankomir a potom u smjeru: Zagrebačka avenija – ulica V. Škorpika – Aleja Bologne. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano zapadnim kolničkim trakom.

Prema dostupnim informacijama, promet preko mosta Sava bit će obustavljen do 18 sati, nakon čega će se uspostaviti privremena regulacija prometa, doznaje Jutarnji list.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI