KAOS U NIZOZEMSKOJ! Sedam osoba ranjeno na prosvjedima u Rotterdamu

Screenshot

Prosvjedi protiv oštrijih covid mjera u Nizozemskoj rezultirali su ozljedama sedmero ljudi. Gomile prosvjednika u Rotterdamu palile su automobile i bacale kamenje na policiju koja je odgovorila hicima i vodenim topom.

“Ispalili smo hice upozorenja, a bilo je i izravnih jer je situacija bila opasna po život”, rekla je Reutersu glasnogovornica policije Patricia Wessels.

“Znamo da su barem dvije osobe ranjene, vjerojatno kao rezultat hica upozorenja, no moramo dalje istražiti točan uzrok”, rekla je. Kasnije je priopćeno da su među ozlijeđenima i policijski časnici, objavio je Dnevnik.hr.

Agencija dpa javila je da je ozlijeđeno najmanje sedmero ljudi, a da su deseci uhićeni.

Neki ljudi na društvenim mrežama dijelili su slike čovjeka za kojeg su rekli da ga je nastrijelila policija, no policija kaže da iako su vidjeli fotografije, još ne znaju kako je osoba ozlijeđena.



Policija je izdala hitnu uredbu u Rotterdamu te prekinula javni prijevoz i naredila ljudima da ostanu kod kuće. Korišteni su vodeni topovi, a policija na konjima rastjerivala je gomilu.
Vlasti su također pozvale prolaznike i ljude koji su snimali nerede da snimke pošalju policiji zbog daljnje istrage.

Nizozemska je ponovno uvela neke mjere zatvaranja prošli vikend na tri tjedna u pokušaju da uspori ponovno širenje koronavirusa, no dnevne zaraze ostale su na najvišim razinama od početka pandemije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI