KAOS U MALMÖU – horde migranata pretvorile grad u ratnu zonu na Silvestrovo!

Snimke koje su iscurile ovih dana pokazuju sliku još goru od one u Njemačkoj. Imigranti koriste pirotehniku kako bi gađali policiju, građane, pa i hitnu pomoć. Švedska vlast već dugo pokušava sakriti da se u Malmöu mjesecima vodi pravi građanski rat, uz paljenje automobila koje je postalo redovna pojava. No novogodišnja noć prevazišla je sve dosad viđeno - i samo čudom nitko nije stradao

Svakodnevno se pojavljuje sve više snimki muslimanskih divljanja uzduž i poprijeko Europe, iako mainstream mediji pokušavaju zataškati stvari. Fotograf Freddy Mardell je u subotu izašao kako bi proslavio Novu godinu, samo da bi prisustvovao scenama banditizma na ulicama Malmöa koje više liče na rat u Siriji nego na proslavu nove godine u Švedskoj. On je za Friatider rekao: “Jedan Arapin je skočio na krov automobila u centru grada i stalno vikao “Džihad, Džihad!… švedski teenageri su se skupili svi u jednu veliku grupu kako bi izbjegli da ih opljačkaju”

U nastavku, fotograf tvrdi kako je policija, koja je bila prisutna u punom broju kako bi spriječila nerede, bila previše ustrašena da bi napustili svoje automobile. “Malmö je izgubljen grad”, kaže Mardell i dodaje kako su čak i novinari pobjegli u strahu za vlastiti život.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_XZeNBWTwNo

 



Jedan od novinara je prokomentirao: “Ostati ovdje jednostavno ne vrijedi truda. Ne kanim riskirati život zbog ovog”. Nakon što su se šokantne scene pojavile na youtubeu, Švedska policija je priznala da Malmö nije siguran grad i da policija ne može spriječiti bande imigranata da šalju pirotehničke naprave ravno u ljude koji se okupljaju na trgovima da bi proslavili Novu godinu. Na novogodišnju noć prijavljen je velik broj incidenata – a od toga se preko 50 prijava odnosilo na ispaljivanje raketa u policiju, sredstava javnog prijevoza, i spasilačke službe (prvenstveno hitnu pomoć) samo na zapadu Švedske. Pretežno u Malmöu, koji je glavni arapski grad u Švedskoj.

Snimke iz tog trećeg po veličina grada u Švedskoj pokazuju destruktivnu i obijesnu imigrantsku mladež koja je cijelu noć terorizirala građane i sijala kaos po ulicama. Pohod mladih Arapa po trgu Mollevang je snimio Jash Doweyko-Jurkowski, koji je scenu opisao kao “bojno polje”. On je za portal thelocal.se rekao: “S mjesta gdje sam stajao, vidio sam grupu od 20-25 ljudi koji su ispaljivali rakete u gomilu, ali bitno je naglasiti da sam uglavnom stajao na jednom mjestu. Bilo je još nekoliko mjesta na trgu gdje se to događalo.

Kada sam preselio u Malmö čuo sam kako je Mollevangen nešto poput bojnog polja na Novu godinu, to je standard tamo i manje-više tradicija”, kaže on. “Policija je potvrdila da svake godine taj prostor preuzmu siledžije i da unatoč prisutnosti velikog broja policajaca ne mogu jamčiti sigurnost građanima. Glasnogovornik policije Nils Norling je rekao: ‘Poznato je da ne možemo jamčiti sigurnost na novogodišnju noć. Postoji rizik da vas netko pogodi raketom.’ Isto tako, policija je često meta onih koji gađaju građane raketama, pa im je teško obavljati posao. Unatoč tome, nije bilo uhićenja i policija nije podnijela niti jednu prijavu”.

Policija nije podnijela niti jednu prijavu – pa, prosudite po snimkama sami je li trebala! Sve više prijava o nasilju diljem Europe dolazi do medija, ali oni “politički korektni” ih ne objavljuju, ili ih stavljaju negdje kao fusnotu na unutarnje stranice. No građani razmišljaju drukčije: “Razmišljam da odselim odavde. Mojoj kćerki je 15 godina i za dvije godine će završiti srednju školu. U međuvremenu, ja sam praktički prestao izlaziti nakon mraka, rijetko koristim autobus i uvijek pokupim kćerku uvečer. Ona je gotova s programom do 6 navečer. Sad je to postalo pitanje opstanka. Molim da ne završim kao žrtva. Brinem za svoju kćerku, ali ona je bar svjesna opasnosti. Svijest je prvi korak.

Pokušao sam dobiti dozvolu za nošenje oružja, ali ovdje ga je gotovo nemoguće dobiti (skupi su, vrše se provjere vaše povijesti, psihijatrijski testovi, pisani testovi, praktični testovi) i nije vam dozvoljeno imati napunjeno oružje u stanu, samo ako živite u kući. Pravila ovise o tome živite li u gradu ili na selu, kući ili stanu. Ispituju vas zašto uopće želite oružje. U mom slučaju, morao bih držati prazno oružje, bez metaka, u zaključanom sefu, a municija bi morala biti pohranjena negdje drugdje. Policija vrši nenajavljene posjete i provjerava držite li se pravila. Ako oružje ne smijem držati napunjeno, koja je poanta? Naravno, muslimanski kriminalci imaju ilegalne pištolje koje švercaju iz Bosne”, kaže jedan čitatelj u svom pismu.

Prošlog mjeseca u Malmöu je banda imigranta na mopedima pucala kroz prozor u stan također imigrantske obitelji, četvero je ranjeno, a meci su, prema riječima policije, za nekoliko centimetara promašili bebu. Pred bolnicom se skupilo preko 100 članova obitelji na koju je pucano: “Vriska i galama. Ovdje je 50 Arapa koji se tuku i svađaju”, napisao je na facebooku jedan očevidac. “Krv je posvuda. Grozno je biti ovdje”. Malmö je zadnjih godina na zlu glasu zbog bandi migranata koje otvoreno ratuju na ulicama, kao u crnačkim četvrtima New Yorka sedamdesetih  godina prošlog stoljeća. Česti su napadi granatama, uglavnom na konkurentske bande, a paljevine automobila su postale svakodnevnica. Bijelci će uskoro postati manjina, a nakon nekog vremena vjerojatno i posve očišćeni iz grada. Policija kaže da je nemoćna – nemaju dovoljno ljudi, opreme, kažu da im trebaju helikopteri i stručnjaci svih vrsta. Vlada je poslala znatna policijska pojačanja u Malmö, ali čini se da je ono čega najviše nedostaje – politička volja da se problem riješi.

https://www.youtube.com/watch?v=jozOGlHJino

Facebook Comments

Loading...
DIJELI