KAOS U JAVNOM PRIJEVOZU! Ogorčeni putnik razočaran vožnjom u busu: ‘Zašto ja moram nositi masku, a vozač ne?!’

Nove odluke stožera o obaveznom nošenju maski u javnom prijevozu ne pridržavaju se, čini se ni putnici, a ni pojedini vozači, svjedoče građani za Zagreb.info.

“Ušao sam u autobus i svi su imali masku, osim vozača koji je bez maske na stajalištu izlazio i ulazio u autobus. Pa tko je tu lud?!” ogorčeni čitatelj obratio nam se pričom o putovanju prvoga dana od kad je odluka o obaveznom nošenju maski u javnom prijevozu stupila na snagu.

Drugi putnik rekao je kako je u autobusu kojim je putovao vozač imao masku, ali nije provjeravao imaju li je i svi putnici. “Ja sam čak skinuo masku da vidim hoće li reagirati, međutim, nije ni trznuo”, ispričao nam je.

Slična je priča još jednog putnika koji je dodao kako su u njegov autobus ljudi ulazili nekontrolirano bez maski, a da vozač, koji je masku skinuo s usta, nije ‘ni trznuo’.

Putnici su zbunjeni i pitaju se kratko i jasno – tko je tu lud i koja se odluka treba uvesti, a da je se svi pridržavaju?



Ipak, nisu sva iskustva toliko crna. “Ja imam upravo suprotno iskustvo. Putovala sam autobusom na istoj trasi, gdje je vozač nosio masku. Puštao je putnike samo na prva vrata i provjeravao imaju li svi maske”, ispričala nam je jedna čitateljica.

Podsjećamo, na jučerašnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci stožera o obaveznom nošenju medicinskih maski ili maski za lice u javnom prijevozu.

‘Vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu’, kazao je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI