KAOS NA CESTI ŠIBENIK-KNIN: Srbijanski košarkaš napao hrvatskog policajca i njegovu djecu zbog nesporazuma u prometu

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Nakon sukoba u prometu u ponedjeljak PU šibensko-kninska preuzela je istragu jer je njihov zaposlenik sudjelovao u istom, piše Jutarnji list.

Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske, potvrdio je da policija istražuje navedeni događaj, da je postupanje u tijeku i da će o svemu obavijestiti javnost te da je već više medija poslalo upite o tom događaju, ali još uvijek nije imao sve pojedinosti zbog istrage koja je u tijeku.

U događaju su, kako se neslužbeno doznaje, sudjelovali Sava Lešić, inače profesionalni košarkaš čačanskog Borca, kao i njegov brat i otac, a događaj je dobio i kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata.

Dvije sestre, 28-godišnjakinja i 13-godišnjakinja, vraćale su se automobilom iz Šibenika prema Kninu. Negdje na putu došlo je do nesporazuma u prometu, navodno zbog pretjecanja, te je iz bijelog Audija Q7 beogradskih registarskih oznaka netko pokazao tri prsta, na što im je iz drugog automobila pokazan srednji prst. To je bio povod vozaču bijelog Audija da im prepriječi vozilom put, zbog čega su se bile primorane zaustaviti automobil, doznaje Jutarnji list.

Ženska osoba iz Audija je izišla i napala 13-godišnjakinju, a izišao je i muškarac koji je 13-godišnjakinju ošamario i pljunuo. Nakon toga su otišli s mjesta događaja. Sestre su potom ocu, policajcu koji je bio i pripadnik Prvog hrvatskog redarstvenika, ispričale što im se dogodilo. Otac djevojaka se u ponedjeljak navečer uputio sa sinom, odnosno bratom dviju sestara, a išli su svaki svojim automobilom, u Strmicu, gdje su bijeli Audi Q7 pronašli ispred kuće.“Tko vozi taj auto, došli smo popričati o tome što se dogodilo”, rekli su im. Otac djevojaka niti u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i uopće nije bilo mogućnosti razgovora o incidentu koji se prethodno zbio u prometu, kazao je izvor.

Tvrdi da je 53-godišnjak odmah dobio letvom u leđa, a njegov 27-godišnji sin, koji je inače djelatna vojna osoba, udarac čekićem u potiljak jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom te mu slomio nos. U međuvremenu je o svemu obaviještena i policija koja je dvojicu braće pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedjeljak navečer pušteni iz kninske policijske postaje.

Teško ozlijeđenom 27-godišnjaku pomoć je pružena prvo u kninskoj, a potom je prevezen u šibensku bolnicu, iz koje je u međuvremenu otpušten. Cijeli slučaj je sada u nadležnosti šibenske policije koja istražuje događaj, a navodno je tijekom događaja u Strmici 53-godišnjem policajcu i njegovu sinu prijećeno pištoljem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI