KAOS I DRAMA U CRNOJ GORI! Predsjednik Đukanović zagrmio: ‘Pozivam ga da osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore’

Foto: Wotchit/ Rusmin Radic/Anadolu

Crna Gora je na nogama. Buknuli su žestoki neredi zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve u manastiru  Cetinje kojeg Crnogorci smatraju svetim mjestom nacije.

Crnogorci koji domoljubno dišu svu tu najavu i namjeru da vjerski obred ustoličenja održi baš u crnogorskoj povijesnoj i vjerskoj prijestolnici Cetinje vide kao čisti čin provokacije i omalovažavanja Crnogoraca te su kazali da to ni u kom slučaju neće dopustiti.

Podršku prosvjednicima je u Cetinje došao izraziti i predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.  O svemu se oglasio i na svom Twitter profilu gdje se u pomirljivom tonu obratio premijeru prosrpske vlade, Zdravku Krivokapiću i pozvao ga da kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore.


“Pozivam sve građane Zastava Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, kao što sam to uvijek činio, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo” kaže dalje Đukanović.

Naravno i da nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda.“Pozivam i premijera da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao jučer da Vlada garantira sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva događanja, pošto Vijeće za nacionalnu sigurnost kojim je predsjedavao nije zabranilo javna okupljanja.

I da već jednom, nakon kontinuirane medijsko političke torture i omalovažavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu obranu”, zaključio je Đukanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI