KAO SVEMIRSKI BROD? DRUGI POGLED NA GRADNJU PELJEŠKOG MOSTA: ‘Platili smo Kinezima 420 milijuna eura, a gradio ga je i ‘ćaća’

FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dejan Kovač, postdoktorski istraživač iz ekonomskih i političkih znanosti na Sveučilištu Princeton i kandidat HSLS-a na posljednjim predsjedničkim izborima u srijedu se oglasio o gradnji Pelješkog mosta.

“Slušam HRT i ne vjerujem… Glorificiraju izgradnju Pelješkog mosta kao da je slijetanje na Mars. Mislim, ne želim biti “negative Nancy”, drago mi je da se završava projekt, ali realno projekt je započeo Ivo Sanader 2005. tj prije 15 godina, da bi na kraju mi platili Kinezima oko 420 mil eura, gdje je 85% financirano iz EUa tj. naš uplaćeni novac i oni to završili u par godina. Ne znam jel’ mi nešto promaknulo?”, navodi Kovač i dodaje:

“Da u ovih 15 godina nije uspjela nijedna firma stasati da odradi posao? Nekada smo drmali brodogradnjom i drugim inženjerskim zahtjevnim industrijama, a danas nam strane firme financirane našim novcem iz EU fondova grade infrastrukturu”.

Potom je citirao Hininu vijest od 10. studenog 2005. godine u kojoj se navodi kako je tadašnji premijer Ivo Sanader otvorio radove na mostu i naglasio kako bismo da nije bilo rata, odavno imali ovakve projekte dovršenima.

“Da, sigurno nam je rat kriv nakon 30 godina što završavamo ovaj projekt sa 15 godina zakašnjenja… Slažem se u potpunosti!”, zaključuje Kovač.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI