Kandidati za šefa DORH-a dolaze u Vladu: Svoje programe predstavljaju premijeru i Vladinom povjerenstvu

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Četvorica kandidata za mjesto glavnog državnog odvjetnika u srijedu dolaze u Vladu.

Oni će se predstaviti pred vladinim Povjerenstvom za utvrđivanje prijedloga kandidata za glavnog državnog odvjetnika te pred premijerom Andrejem Plenkovićem.

Razgovori će trajati od 9 do 13 sati, a svaki od kandidata imat će sat vremena da predstavi sebe i svoj program. Kandidati su pozvani abecednim redom.

Kriterij neće biti ‘poznanstvo’ nego program

Tako će se prvi predstaviti odvjetnik Mladen Dragičević, zatim slijedi aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, potom sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić i na koncu zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner.

Razgovore s kandidatima obavit će, uz premijera, i potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i ministar financija Marko Primorac.



Kandidati za šefa DORH-a stižu na ‘ispitivanje’: U srijedu predstavljaju programe Odboru za pravosuđe

Plenković je rekao kako kriterij za odluku u vezi budućeg čelnika DORH-a neće biti “poznanstvo” nego program.

“Što se mene tiče, sigurno kriterij ‘poznanstva’ ovog ili onog stupnja neće biti kriterij. Bit će program i način kako vide ulogu glavnog državnog odvjetnika u funkcioniranju jedne važne pravosudne institucije”, istaknuo je Plenković.

Podsjetimo, četiri kandidata za glavnog državnog odvjetnika predstavili su prošlog tjedna na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe, svoje programe i odgovarali na pitanja članova Odbora i zainteresiranih zastupnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI