KAMPANJA O PRELASKU KUNE U EURO: Evo što je HNB sve pripremio, umirovljenicima čak i male kalkulatore, ali nema ih za sve

Pixabay

Kampanja o zamjeni kune eurom stajat će više od 27 milijuna kuna, a prema planu HNB-a milijun i 200 tisuća umirovljenika trebali bi dobiti i male eurokonvertere odnosno male kalkulatore, kojima bi lakše preračunavali iznose, objavio je RTL.

No, nabava milijun i dvjesto tisuća primjeraka pala je u oglasniku javne nabave na samo 60 tisuća.

“Ako mogu podijeliti svim umirovljenicima bit ćemo jako sretni da podijele, ako bude išlo kako god nek’ svaki umirovljenik dobije. Ako ne mogu, nek’ dobro razmisle onda bolje nikome”, rekla je Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika.

U HNB-u ističu da su smanjili količinu jer je cijena jednog eurokonvertera sedam kuna, pa bi nabava bila preskupa. Dodaju da od 5. rujna kreće dvojno iskazivanje cijena pa će umirovljenici lakše pratiti, a u pripremi je aplikacija za mobitel koja će računati tečaj.

Zamjenu kune za euro pratit će Nacionalna informativna kampanja za koju će HNB izdvojiti više od 27 milijuna kuna.



U kampanji će se dijeliti privjesci, kasice i majice. Državu će obići i euro na kotačima – izložba o prelasku na novu valutu. Bit će i reklama u medijima, a cilj je da informacije dođu baš do svakog stanovnika naše zemlje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI