KALINIĆ KRITIZIRA TOMAŠEVIĆEVE POTEZE: ‘Teško će naći ljude koji će htjeti biti pročelnici za 14-15 tisuća kuna plaće’

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić govorio je za Večernji list o svome novom poslu.

Kako je kazao u zaštitarskoj tvrtki radi kao direktor korporativne sigurnosti i razvoja društva.

Ugovor s njima potpisao je na godinu dana te kaže kako nisam nisu radili s gradom Zagrebom.

Opisao je i kako je u Gradu Zagrebu radio preko 15 godina. Isprva je bio u uredu za obrazovanje, kulturu i sport te se prisjetio kako je za u tom periodu uveden mandarinski i arapski kao izborni predmet, a u vrtićima i školama je uvedena zdrava hrana što je ukinuto.
Na pitanje zašto je otišao odgovorio je da je to želio učiniti i prije te da bi to učinio i da je Milan Bandić ostao na vlasti.

“Isto bi otišao samo što bi to bilo na drugi način. Ekipi koja je došla ništa ne zamjeram. Kad je došla Kraljevina Jugoslavije govorili su povijest počinje s nama, pa su to govorili ustaše, komunisti, HDZ, pa SDP… I sad je opet povijest krenula ispočetka. Vidjet ćemo kako će ovo ići. Predviđam da će biti dosta problema, no ekipa koja je došla na vlast morat će imati stručne ljude oko sebe. Oni su prezatvoreni. To su sve više-manje bivši aktivisti. Osobno mi se čini da se Zagreb previše usporava. Zagreb je ogroman organizam, treba to bitno ubrzati”, kazao je Kalinić.



S novim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem komunicirao je jednom ili dvaput. Smatra da nije trebalo spajati ured za upravljanje u hitnim situacijama s uredom za mjesnu samoupravu.

Na pitanje s kojim potezima je zadovoljan i nezadovoljan u 13 godina, koliko je proveo na čelu gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kaže da ni blizu nije proveo ono što je htio.

“Uvijek ima propusta, moglo se napraviti više, ali uvijek se moglo napraviti manje”, rekao je Kalinić koji smatra da nije dobro što se pročelnicima smanjuju plaće.

“Imali su koeficijent, 5,6, a sada imaju 4. Teško će naći ljude da rade za to, da raspolažu s 10-15 milijardi kuna plus javnom nabavom, da to potpisuju i jamče za 14-15 tisuća kuna. Za te novce neće naći čovjeka koji to zna raditi”, kazao je Kalinić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI