KALINIĆ KOMENTIRAO PRIPUZA: ‘Drago mi je da je došlo do oslobađajuće presude’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U aferi Agram u četvrtak su nepravomoćno osuđena petorica bliskih suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Dobili su kazne od sedam do 14 mjeseci zatvora.

Podsjetimo, prvooptuženi Petar Pripuz oslobođen je svih optužbi.

Za Novu TV presudu je komentirao nekadašnji Bandićev suradnik Pavle Kalinić.

Na pitanje smatra li, poput odvjetnika Ante Nobila, da je ovo bio politički progon, Kalinić tvrdi da jest.

“Suglasan sam s tim jer se ovdje radi o tome da je Petar Pripuz kao vlasnik tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem otpada ustvari bio kolateralna žrtva u političkom obračunu s Milanom Bandićem. Drago mi je da je došlo do oslobađajuće presude”, rekao je.“Tako to ide u Hrvatskoj, ide sve u beskonačnost. Ljudi su izgubili puno godina natežući se za neku stvar za koju nisu krivi osobno. Kad se to dogodilo, išao sam proučiti koliko ta famozna tvrtka ima postotak u radu s Gradom. Ispalo je 0.22 posto, to je daleko manje od statističke pogreške koja iznosi 3.33″, objasnio je Kalinić.

Na pitanje bi li Bandić bio osuđen da je živ, Kalinić je odgovorio da, što se tiče smeća, sigurno ne bi bio.

“Tu je jedna malo duža priča, trebalo bi pitati Zmajlovića zbog čega je naprečac donosio odluke. I zašto ekipa, zajedno s njim, koja je godinama kontrolirala Holding, nije priredila cijelu papirologiju kad je Milan Bandić preuzeo opet kontrolu nad Holdingom”, naglasio je Kalinić. Smatra da je Pripuz radio uslugu Gradu.

“On je radio uslugu gradu jer je skupljao smeće, a vidimo kako skupljanje smeća sada funkcionira u gradu Zagrebu”, istaknuo je Kalinić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI