KALINIĆ IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: Evo koga krivi za pucnjavu u Vukomercu

screenshot

Država je zakazala

Nakon pucnjave na Vukomercu i prosvjeda bijesnih roditelja koji žele da se taj problem riješi, na meti kritika našao se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao i pročelnik Gradskog ureda za krizne situacije Pavle Kalinić koji tvrdi kako je policija odavno trebala pokrenuti akciju da bi se oni naoručani u tom kvartu razoružali.

Država je zakazala. Nepoznato je koliko ima ilegalnog oružja po RH. To se treba riješiti. Ti problemi se guraju pod tepih kao što se problem dvije romske obitelji koje su u sukobu više godina gura pod tepih i to je eskaliralo. To je sigurnosno pitanje. Za sigurnost u RH nadležan je MUP, a za Grad Zagreb PU zagrebačka. Da su bili na visini zadatka onda se ni ovo odgurivanje što sam odgurno napadača ne bi dogodilo”, izjavio je Kalinić za RTL dodajući kako su se stvari počele rješavati te da će od sada MUP i PU zagrebačka u Vukomercu pojačati ophodnje.

Može pripomoći i Grad Zagreb, možemo poslati pripadnike specijalističkih postrojba ako treba, a zamolio bih ravnatelje svih škola i vrtića i đačkih domova da riješe pitanje ključeva”, navodi Kalinić koji tvrdi kako bi policija trebala raditi pretrese zbog oružja jer se na temelju prijava zna “na kojoj adresi se ljudi nalaze i što rade”.

Gradonačelnik je bio napadnut u trenutku kada je s djecom krenuo prema golu da puca na igralištu. Taj koji je krenuo pljunuti gradonačelnika imao je kamen u ruci, a kamen tamo inače ne možete naći. Cijeli život sam branio one koje su napadali, dok sam na poziciji branit ću djecu i ne dozvoljavam da itko puca na njih i ugrožava ih kamenom. Ovdje se radilo o napadu na drugu izvršnu funkciju u državi. Ide prvo premijer, a onda gradonačelnik”, kazao je Kalinić za RTL ističući kako to u drugoj državi ne bi prošlo nekažnjeno.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI