KAKVI MAJSTORI: U deset minuta u pljački na Pelješcu ukrali 1,8 milijuna kuna i vrijedan nakit! Policija ih na kraju pronašla

Foto: Pu Dubrovačko-neretvanska

Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u suradnji s Policijskom postajom Ston i uz značajnu potporu Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske uprave zadarske i Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje kaznenog djela teške krađe počinjenog sredinom kolovoza ove godine u mjestu Potomje na Pelješcu.

Tim je povodom danas u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana konferencija za medije na kojoj su o navedenom govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave Zoran Tikvica i načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je pet državljana Republike Hrvatske u dobi od 57, 50, 45, 43 i 30 godina, nakon prethodnog dogovora, u večernjim satima 14. kolovoza provalilo u obiteljsku kuću 54-godišnjaka odakle su, s više  mjesta, otuđili ukupno 1.800.000,00 kuna u raznima valutama i apoenima i obiteljski nakit od bijelog i žutog zlata.

Dvojica osumnjičenih, 45-godišnjak i 43-godišnjak, uhićeni su 17. kolovoza u Splitu, sljedećeg dana u Zadru uhićen je 50-godišnjak, 19. kolovoza u Zagrebu je uhićen 57-godišnjak, a sinoć u Puli 30-godišnjak.

Pretragom njihovih domova pronađen je veći dio otuđenog novca i sav otuđeni nakit.

Načelnik Pavličević zahvalio je na suradnji kolegama Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Policijske postaje Ston i kolegama iz četiri spomenute policijske uprave koji su nam u značajnoj mjeri pomogli u ovom kriminalističkom istraživanju i uz čiju pomoć su obavljene pretrage domova i vozila osumnjičenih. Isto je tako zahvalio građanima koji su nam dostavili korisne informacije i uz čiju pomoć se ovo kazneno djelo razriješilo u svega nekoliko dana.



Voditelj Službe kriminalističke policije je rekao da sve uhićene osobe imaju kriminalni dosje, a da je jedna uhićena osoba bila osumnjičena za dva razbojništva u kojima je stradalo više osoba. Dodao je tome da je petorka djelovala vrlo brzo i da su, znajući da ukućani nisu kod kuće, u roku od samo 10 minuta otuđili spomenuti novac i nakit.

Načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković je pojasnio kako je policija za ovaj događaj zaprimila dojavu 15. kolovoza u 00.05 sati i da se odmah nakon zaprimljene dojave pristupilo osiguranju mjesta događaja i očevidu kojim je utvrđena količina otuđenog novca i nakita te se u kriminalističko istraživanje uključila i Služba kriminalističke policije. Zahvalio je kolegama Policijske postaje Ston na danonoćnom radu zahvaljujući kojem je ovo kazneno djelo rariješeno u rekordnom roku, a počinitelji uhićeni i procesuirani. Isto tako, zahvalio je građanima na povjerenju koje su ukazali policiji i dali nam korisne informacije koje su pomogle u kriminalističkom istraživanju.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje budući se u sklopu pretraga pronašao specifičan provalnički alat koji će biti poslan na vještačenje u Centar za kriminalistička istraživanja, priopćili su s konferencije za medije u Dubrovniku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI