KAKVA POTJERA NA KRKU! 32-godišnjak bježao pred policijom, skočio u more i dao lažnu ispravu

Foto: MUP

Krčka policija u utorak je prišla 32-godišnjaku u namjeri provjere identiteta. Osumnjičeni je počeo tada trčati te je skočio u more. Policija ga je sustigla plovilom, no policiji je dao neispravnu ispravu.

“Naime, 23. kolovoza na području otoka Krka, policija je, u namjeri provjere identiteta, prišla 32-godišnjaku koji je vidjevši policajce počeo bježati. Policijski službenici su ga pokušali sustići, no međutim, osumnjičenik je skočio u more i pokušao pobjeći  plivajući prema drugom kraju jedne lučice. Policijski službenici su uz pomoć građana plovilom krenuli prema osumnjičenom te su ga uspjeli sustići. Osumnjičeni se tada policijskim službenicima predstavio kao slovenski državljanin i dao im na uvid osobnu iskaznicu te je potom priveden u Policijsku postaju Krk radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja”, kažu iz PU primorsko-goranske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je  da je riječ o krivotvorenoj osobnoj iskaznici te da se muškarac lažno predstavlja, naglašava policija.

Ističu i kako je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava, osumnjičenik kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

“Također je utvrđeno da je za osumnjičenikom raspisano više potraga s mjerom uhititi na području Republike Hrvatske te predan u zatvor u Zagrebu”, dodaje policija.Facebook Comments

Loading...
DIJELI