Kakva pljuska HTV-u! Nećete vjerovati što će morati napraviti zbog srpske zastave u eteru

Screenshot HRT

Izbore na Kosovu HRT je jučer najavio srpskom zastavom. Cijelo vrijeme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini se nalazila srpska zastava. Situacija je razljutila predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila saborska zastupnica iz redova albanske manjine, Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski veleposlanik u Zagrebu, Gezim Kasapolli sastali sa šefovima HRT.

Predstavnici Albanaca s vrhom su HRT-a dogovorili, da se pokrene stegovni postupak protiv djelatnika, koji su napravili propust, da se saborsku zastupnicu i veleposlanika dovede u program HRT-a, da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog te da jedini izvor za situaciju na Kosovu, što je posebno nevjerojatno, bude “isključivo Radio televizija Kosovo“, napisala je Ermina Lekaj Prljaskaj u objavi na Facebook-u.

“Danas u prostorijama HRT-a zajedno sa veleposlanikom Republike Kosova – Nj.E. Gezimom Kasapollijem, održala sam radni sastanak sa ravnateljem HRT-a gospodinom Kazimirom Bačićem te sa urednicima Kovačem i Perišićem. Zatražili smo javnu ispriku od strane HRT-a koju su obećali uputiti veleposlanstvu Republike Kosova te da se pokrene stegovni postupak protiv trojice djelatnika koji su “nehotice” napravili propust! Nadalje, HRT pozvati će kao goste informativno političkog programa Nj. E. Gezima Kasapollia i mene kao saborsku zastupnicu za albansku nacionalnu manjinu te će jedan sastav HRT-a posjetit Kosovo i snimiti jednu dokumentarnu- edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas. Također, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK – televizija iz Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o suradnji, ali se ta suradnja ne primjenjuje u praksi dovoljno te zato i dolazi do ovakvih propusta!” napisala je Lekaj Prljaskaj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI