KAKVA IRONIJA! PLENKOVIĆ SE ODREKAO SVOJIH LJUDI: Na Kovača udara preko Karamarka

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Pred šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, kompleksa je bitka. Naime, uskoro će se morati sučeliti sa izazivačima koje predvodi Miro Kovač, ujedinitelj alternativnog bloka u kojega su se uoči unutarstranačkih izbora priključili Davor Ivo Stier i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. ”Očekivalo se da će Plenković rukovodeće pozicije prepustiti Branku Bačiću, Gordanu Jandrokoviću, Božinoviću, to su njegovi najbliži suradnici, ali izgleda da od toga nema ništa, on je na alternativce odlučio udariti članovima koji ne spadamju u njegovo blisko okruženje. To je zanimljiva družina. Tomo Medved je ministar branitelja iz Oreškovićeve vlade, ali je očito Plenković s njime uspio pronaći zajednički jezik, u stranci mnoge intrigira i Ivan Anušić, on je bivši pravaš, a u HDZ ga je regrutirao Milijan Brkić, međutim, njih dvojica su se u kampanji za predsjedničke izbore udaljili, istodobno Brkić o svojim planovima šuti pa je situacija zanimljiva i konfuzna”, prepričava naš sugovornik iz vladajuće stranke, dodajući da je dodirna točka Aušića i Medveda ta što su oba sudionici Domovinskog rata.

”Istina, Penava je premlad i on u ratu nije mogao sudjelovati, ali svi dobro znamo da je baš na ratnim pričama izgradio svoju političku. Anušić i sada u stranci obnaša značajnu funkciju, on je član Predsjedništva, a Medvedu bi ovo bila prva viša pozicija u stranačkim strukturama, i njegov izbor je čak i logičan, Anušiću će Plenkovićevi rivali uvijek moći predbaciti debakl u kampani za predsjedničke izbore. Teško da će takav čovjek moći ugroziti Penavu, on je vukovarski gradonačelnik, u HDZ-u je iznimno popularan, gdje god da se pojavi izaziva oduševljenje, kogA god Plenković na njega pošalje to je unaprijed izgubljena bitka”, tvrdi naš sugovornik iz HDZ-a te napominje kako šef Vlade ima još aduta. Naime, Oleg Butković i ministar Horvat njegovi su kandidati za potpredsjednike HDZ-a.

”Zapravo, najzanimljivije je što su to sve ljudi koje je stvorio Karamarko, s druge strane Kovač svoje adute za sada krije od javnosti, zna se samo da su uz njega Penava i Stier, navodno Petar Škorić i karlovački župan Jelić, u njihovim križaljkama je i Milošević, ali je zanimljivo što se Brkić još nije opredjelio, on će sa Stierom ionako teško pronaći zajednički jezik, pa se šuška da bi Brkić sam mogao krenuti u borbu za poziciju koju trenutno i obnaša”, prepričava nadalje HDZ-ovac dodajući da i sami Karamarko razmišlja o kandidaturi za šefa stranke, iz Kovačeva alternativnog bloka navodno su mu stizale ponude da se kandidira za potpredsjednika stranke, ali on je te ponude odbio. ”Zagonetna je i šutnja Tomislava Tolušića, on se još nije oglasio, a sigurno će se kandidirati za neku poziciju, govorilo se da bi mogao ići u utrku za predsjednika stranke, ali mislim da on tu više nema šanse i da je toga svjestan”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI