Kako ponovno osuditi osuđeni Ustaški pokret!

Photo: Miroslav Santek/Vecernji list

Pravo u kulturnim zemljama ne dopušta da se istoj osobi dva puta sudi za isto nedjelo. Kod nas naši neprijatelji svaki dan iznova osuđuju Ustaški pokret i hrvatsku naciju. I još se pokazalo da je osuđenik posve nevin, jer je rasne zakone nametnula nacistička Njemačka

Kako to da kod nas uvijek netko priskoči u pomoć Ephraimu Zuroffu kada ostane bez “antifašističkog” materijala protiv Hrvata? Glede jasenovačke spomen ploče poginulim HOS-ovcima, onima koji su obranili Jasenovac i pripadno Spomen područje od “antifašista” s petokrakom, možemo razgovarati i o nekakvom svjesnom ili nesvjesnom labradorskom učinku spomeničkog aktivizma, pa i onoga koji prihvaća HOS-ov pozdrav “Za dom spremni”. Ako je vjerovati glasinama, iza podizanja iste spomen ploče ne stoji izvorni HOS, nego mješovita ekipa bez jasnog profila, koja je tako pronašla način da se vrati na scenu. Pojavili su se i prigovori da su ti “aktivisti” manjkavog obrazovanja. A onda je u srijedu Jutarnji list kroz kolumnu režimskog novinara Borisa Vlašića napao Josipa Pečarića zato što je akademik. Naime, akademik Pečarić drži da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav. Kako je to naglasio Branko Borković, zapovjednik obrane Vukovara, ne možemo prestati jesti kruh zato što se jeo i u NDH. Riječ je o različitim razinama mišljenja. Primjerice, akademik Pečarić na grbu HOS-a razlikuje “5 na drugu” polja, a osnovci u Jutarnjem listu neki su dan proveli provjeru i onako s rukama iza leđa, pet na pet, nabrojili 25 polja. Kome vjerovati?

Osobno sam mišljenja da je svaki napad na pozdrav “Za dom” zapravo napad na hrvatski jezik, napad na koncept hrvatske nacije, okrenut domu i obitelji, pa i napad na cijelu ljudsku civilizaciju. Uz sve to, časni HOS je najsvjetlija postrojba našeg obrambenog Domovinskog rata, koja se u obrani doma i Domovine pokrenula prva, koja nije počinila niti ratni zločin niti zločin u ratu. Pa ipak, Jasenovac nisu branili samo HOS-ovci, a dvojica HOS-ovaca koji su upisani na spomen ploči u Jasenovcu zapravo su poginuli kao regularni pripadnici HV-a. Bilo bi korektno i prihvatljivo da se prijepor prevlada podizanjem zasebnog spomenika svim braniteljima Jasenovca i Spomen područja Jasenovac.

Dezorijentirani premijer

Nadali smo se da će Andrej Plenković u Izraelu spoznati kako se uspješno vodi ekonomija, kad ono, otišao poliglot a vratio se sudija. “Moramo osuditi ustaški režim!” – izjavio je Plenković. Stigao je i Ivo Goldstein iz Pariza i podvukao: “Nous devons condamner le régime des Oustachis!” Zašto ti ljudi razgovaraju na francuskom, kada obojica djelomično poznaju hrvatski? Ne dajte da vas prevari antifašizam “hrvatskih” dužnosnika. Sve se vrti oko ekonomije. Zapravo smo žrtve svi mi. Sudija Andrej Plenković iza antifašističke povike nastavlja privatizacijsku pljačku, a sudija Ivo Goldstein je naš i Titov veleposlanik u Parizu, pa je sukladno svojim obvezama doveo francuske investitore, kako danas zovu francuske hebreje. Žele graditi Pelješki most! E moj Ivo, nisu to investitori. Dok se jake firme naše niskogradnje krvavo bore za život i tržište, netko planira za Pelješki most uključiti strane izvođače. Naravno, u financiranje gradnje Pelješkog mosta uključit će se Unija, samo toliko da izbaci iz igre naše domaće izvođače.

Ako milijunti put zaredom “moramo osuditi ustaški režim”, čemu onda to famozno Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću? Mišljenja sam da nakon svih tih stotina tisuća presuda adresiranih na ustaše, možemo govoriti samo o rehabilitaciji Ustaškog pokreta, pogotovo što su u Srbiji rehabilitirani četnici i četnički vojvoda Draža Mihailović, a u tijeku je rehabilitacija Milana Nedića. Za razliku od četnika i velikosrpske Crne ruke, Ustaški pokret nije nastao kao fašistički, nego kao oslobodilački u odnosu na jugoslavensku fašističku diktaturu. Možemo reći da je Ustaški pokret bio izravna posljedica ubojstva hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu 20. lipnja 1928. Danas je takvo ubojstvo hrvatskih zastupnika nemoguće provesti, jer hrvatskih zastupnika nema niti u srbijanskom niti u “hrvatskom” parlamentu. Kako su Židovi u fašističkoj prvoj Jugoslaviji bili izloženi diskriminaciji, dogodilo se da mnogi progonjeni Židovi pristupe Ustaškom pokretu, pa je već zbog tih vitezova nekorektno osuđivati Ustaški pokret kao protužidovski.



Neznanje i nesnalaženje

Andrej Plenković jednostavno nema širinu za širinu vremena. Njegova intervencija u našu nacionalnu povijest ne bi prošla niti na razini filmova o putovanju kroz vrijeme. Zamislimo da Plenković zaista kao vremenski putnik ode u travanj 1941. i smakne Antu Pavelića, ili ga pobijedi na unutarnjim izborima u Ustaškom pokretu. A nakon toga mu prilazi Adolf Hitler iz tadašnje Unije, dobrohotno ga potapše po ramenu, i postavi za novog poglavnika NDH. Eto, pametnjakoviću, uvedi ti europske rasne zakone u Hrvatsku i onda formiraj režim koji neće biti osuđen! Znate, i današnja “samostalna demokratska Hrvatska” članica je današnje Osovine žilet žice. Današnja titoistička Hrvatska u svojim rezolucijama zaobilazi Hudu jamu, a najljepši trg u Zagrebu još uvijek nosi sramotno Titovo ime, iako i na Islandu znaju da je Tito bio najveći zločinac u povijesti ljudskog roda, jer nitko nije smaknuo toliko nesretnika u tako kratkom vremenu, ubijajući sustavno one najmlađe, da tako demografski sasječe hrvatsku naciju.

Plenković kasni, a trebao bi biti ispred vremena. Ima i tu urođenu hrvatsku manu da nas ugrađuje u međunarodne odnose neposredno prije nego što se posve redefiniraju. Sve svoje vanjskopolitičke misije Plenković je trebao odgoditi za ožujak ove godine, nakon što se vide dometi američkog zaokreta na svim razinama, nakon inauguracije Donalda Trumpa na poziciji predsjednika SAD-a. Ovako pokušava biti dobar sluga prije nego što su se gazde izjasnile što žele. U Ukrajini je nepotrebno provocirao Ruse i još je iritirao sve nas sa svojom posve neutemeljenom tezom o nekakvoj uspješnoj “mirnoj reintegraciji Podunavlja”, koja se kod nas pokazala kao totalni promašaj. Četnički silovatelji komotno se šetuckaju po Vukovaru i svojom prisutnošću provociraju svoje žrtve, a u “reintegrirana” sela nitko od Hrvata ne usudi se ući. Hrvati još uvijek čekaju mirnu reintegraciju Hrvatske! Što je Plenkovića natjeralo da ide u Izrael prije raspleta u Siriji? Zar nije bilo pametnije da otputuje u Siriju, ispriča se za grijehe prethodnih hrvatskih premijera, i traži za Hrvatsku koncesije Ine u Siriji – u preuzimanju Ine od strane MOL-a ta naftna nalazišta nisu niti prikazana. Navodno su nedavne eksplozije iza pogona Ine u Siriji naručene, da Inine koncesije ostanu zamračene.

Hrvatska je zemlja obrnute diskriminacije. Je li Plenković imao hrabrosti upoznati državni vrh Izraela da imamo velikih problema s onim parazitima u zemlji koji zlorabe Holokaust za ugodan život bez rada i motike. Za razliku od drugih naroda, Hrvati ne osporavaju da je nad hebrejima proveden Holokaust. Židovi su ipak skloniji onim nacijama koje negiraju Holokaust. Ako to dopuštamo, svatko će nas proglasiti fašistima, razvaliti nam šamar, i tako odglumiti antifašistu. I nametnuti nam žestoku restituciju za Židove koje su zapravo smaknuli ili protjerali njemački nacisti. Je li Plenković upoznao Izraelce s djelovanjem Labradora, koji je 90-ih u Hrvatskoj minirao židovske svetinje i tako protiv Hrvatske okretao međunarodne acocijacije, uključujući i one židovske i/ili izraelske? Poznati vukovarski branitelj Stevo Culej, saborski zastupnik, ima dojavu da srpski ekstremisti pripremaju novu kompromitaciju Hrvatske. Što je Plenković u svojih prvih 100 dana na čelu RH poduzeo da se istraži labradorsko crtanje svastike na Poljudu?

SKRIVENA HITLEROVA SRBIJA

Srbijanski logor smrti Sajmište vodi se pod NDH!

U Hitlerovoj Srbiji bilo je desetak sabirnih logora, ali srbijanski arhitekt Bogdan Bogdanović po Srbiji nije podizao ogromne kamene cvjetove. Nije osjetio umjetničko nadahnuće. Imate na Sajmištu skulpturu Miodraga Popovića i to je sve. Dalje od toga su nekakvi skroviti muzeji oskudne građe. Na prostoru logora Banjica izgrađena je Akademija JNA. Ako želite viktimološki uspoređivati NDH i Hitlerovu Srbiju, morate se zaustaviti na procjenama stradanja do 1944. Te su godine sovjeti “oslobodili” Srbiju, tako da učinak Srbije u zlu Holokausta trebamo promatrati unutar tri godine. Zapravo su svi srbijanski Židovi istrijebljeni već 1942. Kada će konačno prestati regionalna jurisdikcija Srba i Srbije za Holokaust? Pakt s Hitlerom nije uspostavila NDH, nego prva velikosrpska Jugoslavija, koja je namjeravala Grcima uz pomoć Hitlera preoteti Solun! NDH je nastala kao posljedica raspada prve Jugoslavije, i još su se hrvatske zemlje našle pod dvostrukom i višestrukom okupacijom njemačkih nacista, talijanskih fašista, četnika, orjunaša i sovjetske agenture. Hijerahijski gledano, ustaše su bili tek treća razina vlasti u NDH, iza njemačkih nacista i iza talijanskih fašista. Zamislite Hitlerovu Srbiju u slučaju da se sovjetska agentura nije povukla još 1941. godine, da su jug Srbije dodatno okupirali talijanski fašisti, i da su hrvatske teritorijalne milicije svako malo spaljivale srpska sela, ubijajući sve što stignu. Srbi i Srbijanci nemaju što prigovarati hrvatskoj naciji, jer su u Drugom svjetskom ratu prošli bolje od Hrvata, čak i ako izuzmemo završni genocid nad Hrvatima i pripadni Križni put Hrvata.

 

 

U SRBIJI NIJE BILO DEPORTACIJA ŽIDOVA

Jer su ih ubijali

“Srbija je jedina zemlja u kojoj je riješeno pitanje Židova i Roma” – konstatirao je već 1942. SS-ovac Harald Turner. Beograd je proglašen prvim Judenfrei gradom u Europi, čime se pohvalio i Milan Nedić, osobno Adolfu Hitleru. Kao i Browning, tragediju Holokausta promatram kao funkcionalist, koji se više bavi konceptom nacizma nego učinkom pojedinca. Ipak, nije zgorega znati kako se prema Židovima odnosio Milan Nedić, kojemu je nedavno u Srbiji pokrenut postupak rehabilitacije. “Ja znam samo jedno rešenje za jevrejsko pitanje: napolje sa njima. Sve dotle dok je i jedan Jevrejin u zemlji, ili dok može da govori sa Srbima, ili dok ga Srbi mogu žaliti, sve dotle nema mira u zemlji” – izjavio je Nedić. A deportacije nije dopuštao, pa su Židovi u Srbiji pobijeni sve do posljednjeg. Pregledajte srbijansku wikipediju i pronaći ćete tvrdnju da je “uprava logora (Sajmište) bila sastavljena od samih Jevreja”. Kada isto netko izjavi za Jasenovac, prosvjeduje cijeli svijet. “Zatočenici su bili tretirani svirepo i izloženi prebijanju i ponižavanju od strane nemačkih stražara” – Srbijanaca nigde ni za lek ili za ukop. “Zatočeni Romi umirali su od bolesti i hladnoće” – tvrde nam autori srbijanske wikipedije. Zašto o tome šuti državni vrh Hrvatske? Kako razumski objasniti viktimološku urotu židovstva, pravoslavlja i protestanata protiv Hrvata?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI