KAKO JE ORBAN NADIGRAO EUROPSKE GLAVEŠINE: Plenković ostao suzdržan

screenshot

Mjere u borbi protiv  pandemije koronavirusa moraju biti razmnjerne i vremenski ograničene, proizlazi to iz zajedničke izjave koju je ovih dana potpisalo 17 članica EU, što ujedno tvori i većinu država koje su pristale na ovu opciju.

Istodobno, iz Unije se šalju poruke o dubokoj zabrinutosti zbog rizika za vladavinu prava, demokracija i ljudskih prava, kojima prijeti ugroza zbog usvajanje hitnih mjera u pojedinim državama.

Poruke su to koje su prije svega od eurospkih poglavara upućene na adresu prvog čovjeka susjedne Mađarske Viktora Orbana, koji se ionako nikada nije previše osvrtao na europske packe pa je i sada nastavio po svojem vodeći se odlukom mađarskog parlamenta koji mu je omogućio da vlada dekretima, bez vremenskog limita, ali i bez nadzora.

Da priča bude do kraja ironična, i sami se Orban ignorirajući smjernice iz Eu pridružio zabrinutim državama, dajući i svoj potpis na zajedničku izjavu. Zanimljivo, na tom popisu Hrvatske nema, a upućeni tvrde da je to zato što se Plenković ne želi nikome zamjerati u vrijeme dok Hrvatska predsjeda EU, a ponajmanje Orbanu.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI