KAKO ĆE SE ODVOZITI OTPAD U ZAGREBU? U skorije vrijeme očito nema promjene

Screenshot

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavljivao je novi način naplate i odvoza otpada u Zagrebu, ali čini se da ipak u skorije vrijeme od toga neće biti ništa. Barem ne od početka srpnja kako je bilo planirano. Mnogo se toga ispriječilo. Od spremišta pod nadzorom, do izgradnje novih, a problem su i posebne vrećice za kućanstva, objavio je HRT.

Ambiciozan plan za odvajanje otpada još će malo pričekati, a Zagreb će, čini se, još neko vrijeme biti Kantograd!

“Moguće je da 1. srpnja nije sve spremno i u tom slučaju, ako se i odgodi, radi se o nekoj manjoj odgodi mjesec ili dva maksimalno. Nismo o tome još donijeli odluku”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

A uskoro će morati, jer još mnogo zapreka treba otkloniti prije provedbe odluke. Jedna od njih je i distribucija vrećica za otpad. U sindikatima Čistoće tvrde, budu li se vrećice prodavale u trgovačkim centrima, prijeti im bankrot.

“Naravno oni žele maržu, oni će naplatiti skladišni prostor, oni će naplatiti policu, to će onda biti velika cijena za vrećice , a tu će Čistoća sigurno gubiti prihod”, istaknuo je Zdravko Stoilković, glavni sindikalni povjerenik SSKH – Čistoća Zagreb.



Oporba odluku gradonačelnika smatra utopističkom, neprovedivom i financijski neodrživom.

“Samo je pitanje na koju će stranu ta cijena ići, odnosno tko će tu cijenu plaćati, hoće li ju plaćati Čistoća koja tu cijenu ne može podnijeti ili će plaćati građani koji zasigurno s takvom odlukom neće biti zadovoljni”, rekao je Mislav Herman, zastupnik u skupštini Grada Zagreba, HDZ.

Koalicijski partneri gradonačelnika iz SDP-a također smatraju da grad nije spreman za provedbu odluke od 1.srpnja – kažu, sljedeći tjedan s njim će o svemu razgovarati.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI