KAKAV PORAZ HRVOJ-ŠIPEK, OVO SIGURNO NIJE OČEKIVALA! Državno odvjetničko vijeće odlučilo: Jelenić se može vratiti na posao, nije stegovno odgovoran

Goran Mehkek/Cropix

Državno odvjetničko vijeće (DOV) na sjednici održanoj jutros oslobodilo je Dražena Jelenića, zamjenika Glavne državne odvjetnice, stegovne odgovornosti u “aferi mason”. Tom je odlukom odbijen zahtjev Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek da se Jeleniću zbog članstva u masonima izrekne najstroža stegovna mjera – razrješenje s državno odvjetničke dužnosti, to jest da mu se uruči otkaz. Odluka je donesena na sjednici DOV-a održanoj jutros u devet sati nakon rasprava održanih u utorak i prošli tjedan, javili su iz DOV-a.

Odluka je nepravomoćna i na nju se Glavna državna odvjetnica, Zlata Hrvoj Šipek ima pravo žaliti Vrhovnom sudu. Ako ne uloži žalbu u zakonskom roku od 15 dana, odluka DOV-a postat će pravomoćna i Jelenić se može vratiti na svoje radno mjesto zamjenika Glavne državne odvjetnice s kojeg je prije dvije godine, kad je stegovni postupak pokrenut, privremeno suspendiran.

Navedena odluka DOV-a veliki je poraz Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek koja je prije dvije godine, u travnju 2021. pokrenula stegovni postupak protiv svoga zamjenika Dražena Jelenića tražeći da mu DOV, tijelo koje imenuje državne odvjetnike i odlučuje o njihovoj stegovnoj odgovornosti, izrekne najstrožu stegovnu mjeru – razrješenje s državno odvjetničke dužnosti.

Nakon ove odluke DOV-a, ako postane pravomoćna, Jelenić se ima pravo vratiti na svoje staro radno mjesto, zamjenika Glavnog državnog odvjetnika, a ima pravo i na isplatu razlike plaća. Tijekom dvogodišnjeg stegovnog postupka bio je pod suspenzijom, što znači da mu je DOV zabranio dolaziti na posao i primao je umanjenu plaću.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI