KAKAV PORAZ GRBINA: TOME SE SIGURNO NIJE NADAO! ‘Dosta je zle krvi i ukidanja ljudskih sloboda!’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SDP nije glasao za izbacivanje članova, rečeno je u izjavi nakon sastanka Kluba. Veliki je to poraz šefa SDP-a Peđe Grbina koji je krenuo u čistku stranke no to mu očito neće poći za rukom.

“U SDP-u je prevladao razum, dosta je zle krvi. Ova poruka znači puno za budućnost SDP-a”, kazao je Matko Kuzmanić, saborski zastupnik SDP-a.

“Zaključak Kluba SDP-a je usvojen jednoglasno – nema isključivanja članova SDP-a. Nastavljamo dalje raditi i graditi SDP”, još je dodao.

Što je na sve to rekao Peđa Grbin i kako je reagirao Kuzmanić je objasnio da on tu ništa ne može jer se glasalo kako se glasalo.

“Sukladno Poslovniku stavio je prijedlog o isključenju 4 članova na glasanje i nitko nije glasao za to. Ne znam zašto bi se nekoga sankcioniralo zbog drugačijeg mišljenja.”



Za kraj je Kuzmanić još dodao kako je Grbin i dalje njegov predsjednik, njegov legitimitet nisam nikad propitkivao, no tvrdi ali da su se pobunili protiv ukidanja ljudskih sloboda.

Predsjednik stranke Peđa Grbin je nakon svega rekao: “Klub SDP-a glasao je danas o dva prijedloga. Jedan, razuman, da se odluka o sudbini članstva u Klubu prepusti Glavnom odboru i drugi, koji nije bio su skladu sa Statutom SDP-a, a to je da se nekog isključi iz Kluba. Drugu odluku Klub nije donio jer nije ni mogao, ona je protivna statutu SDP-a. Nažalost, među članovima nije prevladalo stajalište da ovo treba ići na Glavni odbor. Ja ću prenijeti na Predsjedništvu večeras i predložit ću da Glavni odbor odluči u kojem smjeru će Klub zastupnika i stranka ići dalje.”

Upitan smatra li to glasanje vlastitim porazom, rekao je:

“Dio zastupnika je smatrao da kolege ne treba isključiti, a drugi dio da se ne može isključiti netko tko nije član Kluba pa ta odluka nije mogla dobiti podršku. Zato sam i govorio da odluku o isključivanju ne želim staviti na glasanje jer je bespredmetno, ali sam morao jer su kolegice i kolege iz Kluba na tome inzistirali. Imamo Predsjedništvo u 19 sati i ono će odlučiti hoće li to na Glavni odbor. Nažalost, situacija u SDP-u ide dalje,” kaže Grbin prenosi N1.

Sjednica Glavnog odbora bit će vjerojatno 2. listopada, najavio je Peđa Grbin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI