KAKAV ODVAŽAN POTEZ RUŽE TOMAŠIĆ! ‘STISNULA’ EU PARLAMENTARCE: ‘Pronađite Jean-Michela! Pitajte Vučića, on zna gdje je!’

facebook

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić u utorak, 12. studenoga, uputila je pismo zastupnicima u Europskom parlamentu iz redova stranke La République en Marche predsjednika Emmanuela Macrona.

U pismu je zastupnike Macronove stranke obavijestila o tragičnoj sudbini hrvatskoga branitelja s francuskim državljanstvom, Jean-Michela Nicoliera, koji je nakon pada Vukovara zarobljen u vukovarskoj bolnici te mučen i pogubljen na Ovčari zajedno sa 270 drugih zarobljenika, nakon čega mu se gubi svaki trag. Nakon ekshumacije 200 tijela u listopadu 1992., za ostalim žrtvama se i dalje neuspješno traga.

“Srbi imaju informaciju”

Tomašić je francuskim zastupnicima naglasila kako vlasti Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premda imaju informaciju o tome gdje se nalaze ostale žrtve, gotovo tri desetljeća nakon završetka rata odbijaju dostaviti te vrijedne informacije nadležnim hrvatskim autoritetima.

Stoga Tomašić apelira na intervenciju predsjednika Francuske, Emmanuela Macrona, kao posljednju nadu za obitelji onih žrtava koje još nisu u mogućnosti pokopati kosti i zapaliti svijeće na grobu svojih najmilijih. Među njima je i  Lyliane Fournier, majka Jean-Michela Nicoliera i francuska državljanka.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI