KAKAV ‘MAJSTOR’! Mladi 20-godišnji ‘poduzetnik’ prevario šest osoba za više od 2,3 milijuna kuna!

Pixabay

Mladić od 20 godina i još k tome poduzetnik! Na osnovu krivotvorenih arhitektonskih nacrta zgrade, ugovora o ortaštvu te onih sa izvođačem radova, upravo je on obmanuo najmanje šest osoba koje je prevario za više od 2,3 milijuna kuna. Riječ je o proširenju istrage nad posrnulim mladićem u odijelu nakon što je početkom mjeseca već prijavljen da je sa 21-godišnjim kompanjonom doveo u zabludu tri osobe i od njih izvukao 630 tisuća kuna, piše Jutarnji list.

On je, na osnovu niza prevara i krivotvorenja dokumenata doveo u zabludu i oštetio četiri muške i dvije ženske osobe. Naime, uvjerio ih je da u zapadnom dijelu Zagreba planira izgraditi stambenu zgradu i da je kompletna dokumentacija već riješena. Pokazivao im je krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova kao i krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme.

Oni su mislili da je sve to istina te potpisivali ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi. Uz to su na tvrtke 20-godišnjaka, u kojoj je on ujedno i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova. Uplatili su tako oko 2,3 milijuna kuna za stanove.

No, kako se kasnije uspostavilo, ti stanovi ne postoje.

Jutarnji list je već pisao da je policija istraživanjem utvrdila da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, mladić isplanirao prijevare. S namjerom dovođenja u zabludu, 20. srpnja ove godine stavio je na internet oglas u kojem je naveo da njegova tvrtka prodaje stanove u još neizgrađenoj zgradi.



“Na takav oglas javili su se zainteresirani kupci kojima je osumnjičeni lažno predočio da je dovršena izrada projektne i druge potrebne dokumentacije kao i zaključen ugovor s izvođačem građevinskih radova, a što su poduzetnik i njegov poslovni partner potkrijepili i lažnom činjenicom da je upravo osumnjičeni 21-godišnjak i glavni inženjer gradilišta za navedeni projekt izgradnje stambene zgrade”, objavili su iz policije početkom mjeseca.

Dodali su da je 20-godišnjak s još troje oštećenih zaključio predugovore o prodaji stanova veličine 40 i 45 četvornih metara.

Kupci su ništa ne sluteći uplatili tom prilikom 630 tisuća kuna predujma, a varalice su ih nastavile dovoditi u zabludu servirajući im novu krivotvorenu dokumentaciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI